POLITIČKI INAT

ČAČIĆ NE ODUSTAJE Na izbore 2015. ide sa svojom novom strankom ili nezavisnom listom

Nakon isključenja poslali su mu sve stvari iz sjedišta stranke. Jednostavno su ga iselili, kaže naš izvor
 Boris Kovačev/CROPIX

ZAGREB - ' Radimir Čačić se sigurno vraća u politiku! Nema odustajanja! A nova stranka ili nezavisna lista način je na koji će vjerojatno nastaviti vlastito političko djelovanje', govori nam izvor iz Varaždina blizak bivšem predsjedniku i donedavnom članu HNS-a Radimiru Čačiću. Tu informaciju potvrdila su nam još dva izvora bliska bivšem predsjedniku HNS-a kojeg su donedavne stranačke kolege, protekli tjedan izbacile iz stranke.

Nitko od naših sugovornika još uvijek ne želi javno govoriti o budućim Čačićevim planoviam jer ideja još nije do kraja razrađena, a i sam Čačić je kazao da neće politički djelovati dok ne izađe na slobodu. 'Ne možemo još o detaljima', govori nam izvor iz njegove blizine.

Tim se stvara

Nitko još ne zna hoće li to biti stranka ili lista, pa ni kako bi se ona zvala, ni koji bi bili njezini glavni ciljevi, ali sigurni su da se: 'Čačić vraća u politiku! Nema šanse da se povuče, pogotovo ne nakon ovoga što su mu napravili u HNS-u.'

Također dodaju da će Čačić svoju buduću poziciju na političkoj sceni opet izboriti na izborima. 'Ponovno će izaći na izbore i na taj način nastaviti politički rad', kaže nam izvor blizak mu.

U HNS-u bez panike

S Čačićevim planom upoznati su, doznajemo, i u njegovoj sad već bivšoj stranci HNS-u.

Naš izvor u HNS-u potvrdio nam je da je čuo da su se neki HNS-ovci iz Varaždina već angažirali na okupljanu ekipe koja bi činila jezgru Čačićeve buduće političke platforme. 'Da, čuo sam da okuplja tim, ali ne vjerujem da će to ostaviti ozbiljnije posljedice na članstvu HNS-a, neki članovi će otići, ali što sad', kaže nam naš izvor blizak predsjednici HNS-a Vesni Pusić.

U Varaždinu se, neslužbeno doznajemo, okuplja HNS-ovo članstvo koje negoduje zbog odluke stranačkog vrha. Izvor nam priča da ih obični članovi stalno zovu i pitaju što dalje i kako dalje. 'Zovu, pitaju što će sad biti? Da li da napuste HNS ili što da rade? Ne sjećam se kad me toliko ljudi zvalo, pitalo, negodovalo', priča nam izvor iz varaždinskog HNS-a.

Zasad članovima, kaže, govore da ništa ne poduzimaju dok Radimir Čačić ne izađe i zatvora. 'Rekao je da neće politički djelovati dok ne izađe, pa se toga i pridržava, a je li s nekim privatno popio kavu od političara zaista nema veze s tim', kaže nam izvor. No, svi iz njegove blizine uvjereni su da nema šanse da Čačić odustane.

Naš izvor iz Varaždina ovih se dana čuo s Čačićem te nam prepričava da je bivši HNS-ovac zvučao prilično razočarano. Rekao mu je: 'Nisu me ni obavijestili da o tome raspravljaju, nisu mi poslali ni obavijest, a niti mi dali šansu da iznesem vlastitu stranu priče, žalbu, nisu mi ostavili nikakvu mogućnost. Poslali su mi dan kasnije pismo i sve moje osobne stvari iz stranke. Jednostavno su me iselili, nakon svih tih godina.'

Čačić je, priča nam naš izvor, zvučao smireno, ali razoračano. Neki HNS-ovci podržali su ga javno na osobnoj razini.

U varaždinskom HNS-u smatraju da su ovim činom HNS-ovci od Čačića napravili žrtvu. 'Sami sebi su napravili problem. Nevjerojatno je da se Pusić, koja se stalno poziva na demokraciju, koristi najnedemokratskijim metodama. Samo ga je izbrisala', komentiraju izvori bliski Čačiću.

HNS-ovci u Varaždinu govore da stranka bez Čačića na njihovom područiju nije ista stranka. 'Za HNS-ovce u Varaždinu Pusić ne predstavlja stranku, oni su većinom glasali za Čačića', govore naši izvori, nabrajajući pritom Čačićeve rezultate u njihovoj županiji, pa i na posljednjim parlamentarnim izborima.

Borba za funkciju

'Godinu dana nakon nesreće Čačić je s HNS-om ostvario najbolji rezultat u povijesti stranke', ističu.

Jedini razlog zašto je Čačić sada izbačen, smatraju naši izvori, jest borba za funkciju.

'Kad je postojao objektivan razlog, a to je pravomoćna presuda, nisu ga isključili, a sada kad treba izaći na slobodu i vratiti se u politiku, oni ga isključe i to na ovakav način', komentiraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 22:02