‘NISAM DIPLOMATIČAN‘

Čačić o isprici Plenkoviću: ‘Ako se itko sjeti ikada da sam ja porekao svoje riječi...‘

‘Plenković je čovjek iz diplomacije i on govori na način na koji je potrebno govoriti. Ja nisam i oko toga smo se mi složili‘, rekao Čačić

Radimir Čačić

 Dragan Matic/Cropix

Predsjednik Narodne stranke - reformista Radimir Čačić rekao je tijekom gostovanja na N1 televiziji da je on u politici malo duže od predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića te da mu se kaže ako je on ikada porekao svoje riječi.

Podsjetimo, Čačić je u ponedjeljak rekao da je ministar obrane Mario Banožić "potkapacitiran" te da, što se njega tiče, "može otići već sutra". Premijer je u utorak rekao da se Čačić zbog te izjave ispričao te da je rekao da više neće na takav način istupati.

- Malo sam ja duže u politici od Plenkovića. Ako se itko sjeti ikada da sam ja porekao svoje riječi, neka mi to kaže. Plenković je čovjek iz diplomacije i on govori na način na koji je potrebno govoriti. Ja nisam i oko toga smo se mi složili. Naravno da premijer nije izrazio posebno zadovoljstvo našim mišljenjem i načinom iskazivanja tog mišljenja o ministru Banožiću, što ja potpuno razumijem. Ono što sam i tamo rekao i ovdje, što je dosta poznato, jest da mi govorimo svoje mišljenje i kad je to bilo dobro i kad je to loše - rekao je Čačić za N1.

- S čime se ja sasvim sigurno s premijerom mogu složiti je da se to može reći na puno suptilnije načine - dodao je Čačić.

- Svi znaju da ja nisam previše diplomatičan i da se diplomacijom nikad ne bih bavio. Na tu moju izjavu premijer je rekao da se ja na njegov način nikad ne bih bavio diplomacijom, možda na Milanovićev način. Ja sam rekao da ja jednostavno te vrste afiniteta nemam i da nisam profil koji odgovara za diplomaciju i to je općepoznato - rekao je Čačić, dodavši da su mu predsjednik i premijer “barem u istoj razini”, kad bi ih gradirao po važnosti.

- O čemu mi govorimo, kakve lojalnosti? Mi smo lojalni interesima građana Hrvatske - ustvrdio je predsjednik Reformista.

Upitan kako je onda Plenković tu njegovu izjavu shvatio kao ispriku, Čačić je rekao da je Plenković njemu rekao da to nije dobro i da oni time nisu zadovoljni, a da je Čačić rekao da je rekao što je rekao i da je mogao to učiniti suptilnije i da nema potrebe da to ponavljaju.

- Dok podržavamo Vladu, mi ćemo se tu korektno ponašati. Ne možemo se mi miješati u posao premijera - rekao je Čačić upitan o ministru Banožiću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:36