ISPRIČAVA SE SVIMA

Čačić o kući koja se urušila u centru Dubrovnika: ‘Nisam je mogao obnoviti, 24 godine vodio se spor‘

Proces rješavanja imovinsko-pravnih odnosa trajao je sve ovo vrijeme, a na tom poslu izmijenila su se čak tri odvjetnička ureda
 CROPIX/Čitatelj/ Dubrovački vjesnik

Varaždinski župan Radimir Čačić potvrdio je u srijedu da se urušio dio terase te je oštećen zid na njegovoj nekretnini u centru Dubrovnika, pa je već angažiran izvođač na postavljanju skela i osiguranju tog prostora.

Iako je zbog rješavanja imovinsko-pravnih odnosa osobno kao vlasnik donedavno bio onemogućen da izvodi bilo kakve radove na objektu, Čačić je u izjavi Hini izrazio žaljenje zbog ovog događaja te uputio ispriku.

"Ono što se dogodilo je velika šteta, ne u smislu materijalne, i moja isprika svima. Naime, došlo je do urušavanja jednog dijela terase i oštećenja zida na terasi. No, odmah po obavijesti što se dogodilo supruga, koja je zajedno sa mnom vlasnik te nekretnine, je reagirala i angažirala izvođače kako bi skelom osigurali taj dio", rekao je.

Istaknuo je kako konačno, nakon 24 godina rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, kreću s obnovom tog objekta.

Napomenuo je da je tu nekretninu kupio prije 24 godine, da je proces rješavanja imovinsko-pravnih odnosa trajao sve ovo vrijeme, a na tom poslu izmijenila su se čak tri odvjetnička ureda.

"Ovo je jedna specifična situacija upravo zbog duljine trajanja raščišćavanja imovinsko-pravnih odnosa, što je preduvjet za bilo što drugo. Ja si nisam mogao dozvoliti da krenem u bilo kakve aktivnosti prije nego riješimo imovinsko-pravne odnose i to je napravljeno nedavno, točnije prije tri mjeseca", kazao je Čačić.

Sada kada je to riješeno, najavio je, kreće s obnovom tog objekta, a radovi bi trebali krenuti za dva mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2023 05:45