SJEDNICA SABORA

Čačić odgovorio HDSSB-u: 'Slavonija zaslužuje i treba investicije. Izvolite početi raditi'

Zagreb, 180912.Sabor.Hrvatski sabor poceo je jesensko zasjedanje, na 5. sjednici koja bi trebala trajati cetiri tjedna. Sjednica je pocela aktualnim prijepodnevom na kojem zastupnici postavljaju pitanja clanovima Vlade.Na fotografiji: Radimir Cacic.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Prvi potpredsjednik vlade Radimir Čačić izjavio je danas u Hrvatskom saboru kako Slavonija zaslužuje i treba investicije te da ovog trenutka ima preko 785 milijuna kuna ulaganja Hrvatskih voda na područjima Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.

Milanović dotukao HDZ-ovce: 'Niste postavili ni jedno pitanje iz gospodarstva. Imate stila!'

"Imate u škologradnji potencijal od 1.470.000.000 koji vam stoji na raspolaganju kad god želite", rekao je Čačić odgovarajući na zastupničko pitanje HDSSB-ova Igora Češeka o tome što je sa 'pompozno' najavljivanim investicijama za Slavoniju i Baranju.

"Sutra ujutro, izvolite donijeti odluke i sve idu u realizaciju. Niste ih donijeli vi, a ne vlada, jer je vlada donijela odluku da vam taj novac da. To je suludo, toj je demagogija, to je bezobrazluk, to je polusvijet", poručio je Čačić Češeku.

U dijelu koji se odnosi na cestovnu infrastrukturu, po Čačićevim je tvrdnjama, u ovom trenutku u realizaciji 394.874.364 kune.

"Izvolite početi raditi", poručio je Čačić zastupniku Češeku nakon čega ga je predsjedavajući Hrvatskog sabora, potpredsjednik Sabora Josip Leko upozorio "da se malo čuva kvalifikacija".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:11