PRVI POTPREDSJEDNIK VLADE NAJAVIO

Čačić: Projekti Plomin i Ombla idu dalje, a u vezi besplatne zelene studije nešto smrdi!

Interes ulagača za energetskim projektima u Hrvatskoj je ogroman, poručuje Čačić
Cakovec, 010612.U toplicama Sveti Martin na Muri odrzava se 16. nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetnistvu. Savjetovanje je u organizaciji ministarstva rada i poduzetnistva, a prisustvovali su prvi potpredsjednik Vlade Radimir Cacic, potpredsjednik Vlade Branko Grcic, ministri Slavko Linic, Tihomir Jakovina i Gordan Maras. Savjetovanje je otvorio predsjednik Ivo Josipovic.Na slici: prvi potpredsjednik Vlade Radimir Cacic.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Željko Hajdinjak / CROPIX

ZAGREB - Projekti Plomin i hidro elektrana Ombla idu dalje, a odluku o njima uskoro će donijeti Vlada, najavio je na današnjoj konferenciji o energetici prvi podpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić.

Pritom će trebati voditi računa o poštivanju svih ekoloških propisa, ali isto tako, upozorio je Čačić, treba znati da zelena studija za Omblu već postoji, i da ona daje zeleno svjetlo gradnji tog projekta. Međutim, upozorio je, postoji i druga zelena studija, koja je izrađena besplatno, i tu "nešto smrdi".

- Interes ulagača za energetskim projektima u Hrvatskoj je ogroman, problem je međutim što bivša Vlada nije radila praktično ništa na provedbi energetske strategije koju je Sabor usvojio 2009. godine.

- Pred nama je zadatak da te projekte već sljedeće godine dignemo za tri puta na 1.5 milijardu eura, zaključio je Čačić.

Očekuje i ubrzanje projekta gradnje LNG terminala u Omišlju na Krku.

Tijekom Regionalne konferencije jugoistočne Europe o energetici raspravljat će o investicijskom planu Vlade RH u području energetike, novoj zakonskoj regulativi u rudarstvu, stanju i perspektivi tržišta nafte i plina itd.

Cilj je konferencije, koju organizira Infoarena Grupa, omogućiti sudionicima uvid u aktualne trendove u energetici te viziju budućeg izgleda energetskog sustava u trenutku kad su pred njega stavljeni imperativi poput održivosti i sigurne opskrbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:49