HORVATOV NASLJEDNIK?

Čačić šokiran Plenkovićevim izborom: ‘Žele Čuraja? Nas jedine premijer nije nazvao, možda ga je sram‘

‘Premijeru je očito da mi ionako već izlazimo iz koalicije jer zna da će nove optužnice stići‘, nagađa Čačić

Radimir Čačić

 Robert Fajt/Cropix

Malo prije nego što je počeo sastanak vladajuće koalicije, šef Reformista Radimir Čačić u razgovoru za Jutarnji list izrazio je veliko nezadovoljstvo navodnom odlukom predsjednika HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića da pritvorenog ministra graditeljstva Darka Horvata zamijeni predsjednikom HNS-a Stjepanom Čurajem.

- Mi o tome pojma nemamo. Jedini partner u okviru vladajuće koalicije s kojim premijer nije razgovarao smo mi Reformisti. Ne znam zašto. Ili je tome presudio naš uvjet da ćemo biti u vladajućoj koaliciji samo do trenutka kada otpužnica bude podignuta protiv još nekog člana Vlade ili je premijeru očito da mi ionako već izlazimo iz koalicije jer zna da će nove optužnice stići.

A druga mogućnost je da ga je jednostavno sram. Jer mi smo javno postavili kriterije koji moraju biti ispunjeni kako bi u Saboru podržali prijedlog imenovanja novog ministra graditeljstva, a to je uvjet da novi ministar mora biti kvalitetan menadžer i da mora poznavati područje graditeljstva i stanogradnje, resor kojim će upravljati. Ako HDZ takvog kadra nema, ne samo da to nije ništa loše, to je zapravo jako dobro. Jer će biti natjeran da iskoči iz tih stranačkih bazena i izabere kvalitetnog čovjeka po sposobnosti, a ne podobnosti. I to je to - kaže Čačić.

Dakle, vaša zastupnica u Saboru neće glasati za imenovanje Stjepana Čuraja novim ministrom graditeljstva?

- Mi ćemo glasati za sve prijedloge koji ispunjavaju naše kriterije, a vi sami zaključite da li Čuraj ispunjava te kriterije - kaže. Kada Reformisti izlaze iz vladajuće koalicije, pitali smo Čačića.

- Čim se i ako se objavi nova optužnica protiv nekog člana Vlade - kaže šef Reformista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:07