VOĐA REFORMISTA

ČAČIĆ U VELIKOJ SVAĐI S BIVŠOM STRANKOM Iz HNS-a kažu da je njihovoj zastupnici vikao 'Ne lupetaj gluposti!', stigao im odgovor

Zagreb, 010410.Sjediste HNS-a, Radimir Cacic, intervju.Foto: Neja Markicevic / CROPIX
 Neja Markičević / CROPIX

Nakon što je Klub zastupnika HNS-a u srijedu prozvao saborskog zastupnika reformista Radimira Čačića za verbalni napad i uvrede HNS-ove saborske zastupnice iz Ludbrega Božice Makar, Čačić je optužio varaždinskog župana Predraga Štromara za podmetanje te je poručio da, kao i dosad, "govori o stručnosti i argumentima izjava pojedinaca koji nikada nemaju veze sa spolom, dobi ili nacionalnosti".

Klub zastupnika Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS) osudio je u srijedu istup saborskog zastupnika Narodne stranke - reformista Radimira Čačića i njegov verbalni napad i uvrede HNS-ove saborske zastupnice iz Ludbrega Božice Makar.

Izgred se dogodio u utorak u Martijancu u blizini Ludbrega na sastanku općinskog načelnika Marijana Horvata sa saborskim zastupnicima iz Varaždinske županije, na kojem je načelnik predstavio programe i projekte općine.

HNS je priopćio kako je nakon predstavljanja projekata Čačić napao člana te stranke Marijana Horvata i župana Predraga Štromara da se u općini ništa nije napravilo u proteklih sedam godina koristeći se pritom "svojim poznatim načinom komunikacije i povišenim tonom". Zastupnica Makar mu je odgovorila da takav način komuniciranja nije prihvatljiv te da bi, umjesto svađe i prepucavanja, svi zajedno trebali vidjeti što mogu učiniti za općinu.

Na to joj je, ističe HNS, Čačić uzvratio da "nema pojma" i "neka ne lupeta gluposti" te ju je upitao što ona uopće tu radi tvrdeći da nije saborska zastupnica iako je na tome mjestu zamijenila župana Štromara.

"Nadamo se i želimo vjerovati da zastupnik Čačić nije imao namjeru marginalizirati ulogu žena u politici i u društvu općenito, a u ovom slučaju Božice Makar kao saborske zastupnice", navodi u priopćenju Klub zastupnika HNS-a.

Čačić: Ovakvo podmetanje je ispod časti i Štromarove razine

Narodna stranka - reformisti odgovorila je na prozivke Kluba zastupnika HNS-a pozivajući pritom varaždinskog župana Predraga Štromara da "u ovih godinu dana dok je još na poziciji župana ne stavlja svoje osobne frustracije zbog nesposobnosti i nedostatka rezultata ispred interesa građana, te da surađuje umjesto da opstruira inicijative važne za razvoj te županije".

"Kao i uvijek do sada, govorim o stručnosti i argumentima izjava pojedinaca koji nikada nemaju veze sa spolom, dobi ili nacionalnosti te je ovakvo podmetanje ispod časti i Štromarove razine", ističe Čačić u priopćenju.

Reformisti navode da je Čačić - nakon izlaganja i prezentacije prioritetnih projekata Općine Martijanca - načelniku te općine Marijanu Horvatu postavio pitanje je li se u odnosu na listu prioriteta projekata otprije sedam godina bilo što promijenilo ili napravilo, na što je, ističu, načelnik Horvat odgovorio kratko i jasno: "Ne."

Župan Štromar, ističu, iznio je podatak o izgradnji prometnica i nekih manjih projekata u vrijednosti oko 12 milijuna kuna tijekom sedam godina. Čačić je odgovorio da su projekti o kojima župan govori "projekti tekućeg poslovanja Županijske uprave za ceste i Varkoma", što je s obzirom na potrebe općine apsolutno nedostatno, te da je Štromar time jasno potvrdio da se nije realizirao nijedan strateški projekt od interesa za Martijanec.

HNS-ova saborska zastupnica iz Ludbrega Božica Makar ustvrdila je kako je Čačić kao prvi potpredsjednik Vlade u deset mjeseci, koliko je u njoj bio, postavio sve zakonske okvire za javno-privatno partnerstvo, ali se projekt škole ipak nije realizirao. "Čačić se složio s izjavom gđe Makar te istaknuo da je potpuno jasno da sjever Hrvatske nakon njegova odlaska više nije imao nikakav utjecaj na Vladu. Očito je i sama svjesna da su samo uz podršku Čačića mogli realizirati ozbiljne projekte što rezultati nakon tri godine mandata i potvrđuju", navode reformisti.

"Reformisti razumiju nervozu župana Štromara činjenicom da nije realizirao niti jedan važniji projekt, niti u četiri godine mandata isporučio značajnije rezultate te da je u okvirima Hrvatske daleko ispodprosječan realizacijom projekata iz Europskih fondova, ali upravo ovi sastanci saborskog zastupnika Čačića s načelnicima i gradonačelnicima imaju za cilj promijeniti takvo stanje", zaključuju reformisti u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:35