LJUTITI UGOSTITELJI

‘Čak 103 lokala 1. veljače otvara svoja vrata. Bit će kao nekad - konobar, muzika, dobar dan...‘

Sutra će dogovoriti detalje, a Letica je potvrdio da su kolege upoznate s kaznama ako 1. veljače na silu otvore svoje lokale
Ilustracija
 Ivana Nobilo/Cropix

Nezadovoljni mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite koje smatraju iracionalnima, ugostitelji diljem zemlje najavili su prosvjedne akcije za prvi dan veljače.

Franz Letica, predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb otkrio je kako će izgledati ovaj vikend za ugostitelje i što spremaju od 1. veljače.

"Sutra u 11 sati u jednom od shopping centara kolege će imati sastanak, a povod su nelogične postojeće mjere. Škole su bile otvorene, a jedni su od primarnih izvora zaraze, a lokali nisu. To je okupilo akciju koja će ovaj vikend održati sastanak", kazao je Letica, javlja RTL Televizija.

Sutra će dogovoriti detalje, a Letica je potvrdio da su kolege upoznate s mjerama i kaznama koje ih mogu zadesiti ako 1. veljače na silu otvore svoje lokale.

"Za sad je riječ o 103 lokala u Zagrebu koji su potvrdili otvaranje, a više od 700 ih je u postojećim kolektivima", kazao je Letica.

Potvrdio je da će sve izgledati kao u dobra stara vremena.

"Muzika- konobar, dobar dan, izvolite. Kao u dobra stara vremena", kazao je Letica.

Iz Udruge glasa poduzetnika najavili su da se smjera prosvjedna akcija u srijedu.

"Podržavamo sve akcije i nezadovoljstva jer ovo je, nadamo se, postpandemično vrijeme koje bi trebalo donijeti neka otvaranja. Nije normalno da smo skoro dva mjeseca u takvoj karanteni da su nam skoro ograničili kretanje", zaključio je Letica, piše RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. lipanj 2024 04:05