GOVOR MRŽNJE

'ČAK 85 POSTO PEDOFILA SU HOMOSEKSUALCI!' Skandalozna izjava HTV-ove novinarke Karoline Vidović Krišto na Facebooku

 YouTube

ZAGREB - Novinarka Karolina Vidović Krišto, čija je emisija 'Slika Hrvatske' ukinuta nakon emitiranja sporne epizode pod naslovom 'Pedofilija kao temelj spolnog odgoja', objavila je na Facebooku status u kojem tvrdi kako je 85% pedofila homoseksualne orijentacije.

SPLITSKI GAY PRIDE JE U SUBOTU Urbana desnica poziva da se na taj dan isprazni grad i održi ‘antipride’

Na pitanje postavljeno samoj sebi, 'je li odobrava istospolne odnose', Vidović Krišto zaključuje kako se radi o jako pretencioznom pitanju. Naglašava kako onaj koji voli, ne zna mrziti, a onaj koji mrzi ne zna voljeti, a potom zaključuje kako ne može voljeti grijeh, kojeg čak i mrzi.

Krišto se u svojoj tvrdnji vjerojatno poziva na istraživanje objavljeno u časopisu Archives of Sexual Behavior, u kojem je anketno ispitano 229 zlostavljača djece. No, njena tvrdnja predstavlja vrlo netočnu interpretaciju istraživanja, koje je zaključilo jedino da su 85% pedofila koji su zlostavljali dječake sami sebe smatrali homoseksualcima ili biseksualcima.

Njenu izjavu prenosimo u cijelosti:

Onaj tko voli, ne zna mrziti, onaj tko mrzi, ne zna voljeti.

Vidjela sam takozvane izbore za takozvane homofobe, i bolno je vidjeti toliku količinu mržnje i govora mržnje. Ne znam mrziti, Bogu hvala!

Međutim, nešto me drugo zabrinjava. Zapravo, dvije stvari.

U životu sam imala i imam mnoge prijatelje koji žive ili čeznu za isto-spolnom vezom. To su, kao i svi moji prijatelji, divni ljudi.

Je li odobravam isto-spolne odnose? Jako pretenciozno pitanje. S jedne strane, tko sam ja da odobravam ili ne odobravam nešto, što nekome drugome ne čini ništa na žao? Ali opet, ne mogu voljeti grijeh, kao što ga prezirem i kod sebe, čak i mrzim! Evo, ipak mrzim. Mrzim grijeh. Ali nikako ne mogu mrziti nekoga. I, tko to nije grešan? Svi smo grešni. Nitko od mojih prijatelja, ni oni koji su mi to bili dok sam živjela u Muenchenu, ni oni u Bosni i Hercegovini, ni moji prijatelji u Zagrebu, ne idu na parade, nikada nisu nikoga mrzili. Poput svih koji vole, mi ne znamo mrziti.

A druga stvar, daleko više zabrinjavajuća, je slijedeća: svojim radom posljednjih mjeseci našla sam se u središtu pozornosti jer sam, prije svega ljudski moralno, a onda, i prema zakonu i novinarskim uzusima, istražila i prokazala pedofiliju, te, u skladu ne samo sa zakonom, nego i u skladu sa svim moralnim i ljudskim načelima osudila pedofiliju, kao i one koji je provode, na nju potiču, odobravaju, prešućuju.

Isto tako, slijedom okolnosti, zadnjih 5 mjeseci došla sam do mnogih podataka, mahom javno prešućenih. Jedan od njih je: više od 85% pedofila su - homoseksualci!

Tko to mene napada? I zašto? Molim odgovor!

Joseph Pulitzer je davno rekao - "Ne postoji zločin, ne postoji lukavstvo, ne postoji trik, ne postoji prijevara, ne postoji porok, koji ne žive od tajnosti. Iznesite ih na vidjelo, opišite ih, napadajte ih…prije ili kasnije narod će ih pomesti. Uključivanje javnosti nije jedina stvar koja je potrebna, ali je ključna, i bez nje drugi oblici djelovanja neće uspjeti."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:35