ZATAJILO JOJ SRCE

Čakovečka bolnica o smrti starice nakon cijepljenja: ‘Bolovala je od mnogih bolesti‘

Laički rečeno, ona bi umrla tog istog dana u isto vrijeme i da nije dan prije bila cijepljena, rekla je šefica epidemiologije
Ilustracija
 Neja Markicevic/CROPIX

Međimurka stara 82 godine, koja je preminula dan nakon što je cijepljena protiv koronavirusa, bila je stanarka Doma za starije. Cjepljena je u prvoj rundi, 27. prosinca oko 16 sati poslijepodne, zajedno s još tristotinjak sustanara. Sljedeći joj je dan u 18 sati zatajilo srce.

Bilo bi to kao "kec na desetku" za antivaksere, da obdukcija nije pokazala kako smrt starice nema baš nikakve veze s Pfizerovim cijepivom.

- Bolnica je sukladno protokolu poslala izvješće Halmedu, u kojemu se mogu zaokružiti dvije opcije, nuspojava ili neželjeni događaj. Prijavili smo neželjeni događaj. Standardnim postupkom obavljena je obdukcija, koja je zatajenje srca pokazala kao uzrok smrti. Žena je bolovala od mnogih bolesti i bila je nepokretna. Laički rečeno, ona bi umrla tog istog dana u isto vrijeme i da nije dan prije bila cijepljena - rekla nam je dr. Višnja Smilović, šefica međimurske epidemiologije.

U međuvremenu je, kaže, među domskom populacijom preminulo još nekoliko ljudi koji nisu bili cijepljeni.

- Da kojim slučajem jesu, naišlo bi to na plodno tlo kod protivnika cijepljenja u obrani njihove teze o po život opasnom cijepljenju - kaže dr. Smilović.

Preminula starica doma nije bila pozitivna na koronavirus.

Covid-19 u Međimurju posustaje, u bolnici je danas 82 ljudi, dok je još nedavno bilo oko 150 u prosjeku dnevno. Na respiratoru je 12 bolesnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:04