POTENCIJALNI PROBLEMI

Capak poslao upozorenje uoči Eura: ‘Navijajte na epidemiološki prihvatljiv način, sve drugo vodi u zatvaranje‘

Krunoslav Capal
 Goran Mehkek/Cropix

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo gostovao je u Dnevniku HTV-a i govorio o potencijalnim problemima koje bi Hrvatskoj mogao donijet Euro.

Rekao je kako poziva građane da navijaju za našu reprezentaciju na epidemiološki prihvatljiv način jer sve drugo vodi u zatvaranje. - Preporučujemo ugostiteljskim objektima da organiziraju gledanje utakmica uz epidemiološke mjere, rekao je Capak i dodao kako će sve nadzirati inspektori Civilne zaštite.

Za okupljanje u Zadru nakon utakmice je rekao da je jako loše.

- To je epidemiološki loše za naše zdravlje, a s druge strane se šalje loša slika u svijet koja odbija one koji žele sigurno ljetovati.

Smatra i da digitalna potvrda za prelazak granice, ulazak na koncerte i sl. nije diskriminacija te dodaje da je Europska unija donijela za sebe takav propis.

- Mi mislimo da će se to koristiti za sigurna okupljanja, smatramo da možemo tu digitalnu potvrdu koristiti i u te svrhe i mislim da je to stimulacija građanima da se cijepe.

Razmišlja li se da se vrijeme dodatno produži, ističe da kako misli da je do ponoći sasvim dovoljno. Za vjenčanja i koncerte kaže nema ograničenja.

- Događaji iz sredine ljeta nas upućuju na veliki oprez.

Gdje su "rupe" što se tiče cijepljenja, ističe kako se najviše ljudi cijepilo u Zagrebu i Međimurskoj županiji.

- Prosjek Hrvatske je relativno dobra brojka i vjerujem da ćemo postići naš cilj do kraja lipnja.

Viška cjepiva, ističe, nema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. rujan 2023 22:34