PLENKOVIĆ POTVRDIO

Capak predložio da se proglasi kraj pandemije, konačna odluka u četvrtak

Svjetska zdravstvena organizacija je objavila da covid-19 više ne predstavlja izvanrednu globalnu zdravstvenu krizu

Andrej Plenković

 Goran Mehkek/Cropix

Premijer Andrej Plenković u utorak je najavio da će Vlada u četvrtak, sukladno preporukama stručnjaka, epidemiologa iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, donijeti odluku vezanu uz eventualno proglašenje kraja epidemije koronavirusa.

Rekao je to na konferenciji za novinare nakon sastanka stranaka parlamentarne većine nakon što su ga novinari pitali, temeljem pisanja pojedinih medija, je li mu ministar zdravstva Vili Beroš predložio da se proglasi kraj epidemije.

"Sutra je uži kabinet, Vlada je u četvrtak, u četvrtak ćemo donijeti odluke sukladno onome što smatraju stručnjaci iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo", rekao je premijer.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u petak je, naime, objavila da covid-19 više ne predstavlja izvanrednu globalnu zdravstvenu krizu.

Riječ je o tome da odluke koje je donijela WHO sigurno imaju reperkusije za prekogranični element mjera, dodao je premijer, a onda je na svakom od nas, i to ljudima koji su stručni, epidemiolozi, da predlože Vladi što u ovakvim okolnostima učiniti putem Ministarstva zdravstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2023 09:58