NA SVE JE MISLIO!

Capak ‘umiruje‘ mladenke: ‘Ples? Može, ali samo individualni i to bi se sve nadziralo!‘

Postojala bi obaveza da se skup prijavi Civilnoj zaštiti, ako ima više od 100 ljudi, a Civilna zaštita će organizirati nadzor
Ilustracija
 Yasin Akgul/AFP

Već se nekoliko dana govori o mogućim strožim mjerama kada je riječ o svadbama i drugim većim okupljanjima na kojima se često širi zaraza koronavirusom. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak je u Dnevniku Nove TV pojasnio kakve bi mjere mogle biti na stolu za svadbe.

Najavio je da će detalji biti poznati sutra.

Umirio je mnoge mladenke koje su bile zabrinute zbog mogućnosti nove zabrane svadbi ili pak ograničenja broja gostiju.

- U diskusiji je bilo i da se ograniči i broj sudionika na svadbama, ali je izglednije da ćemo ostaviti broj, ali uvesti preporuku za sva okupljanja, svadbe, pričesti, krizme i postaviti malo strože mjere. Postojala bi obaveza da se skup prijavi Civilnoj zaštiti, ako ima više od 100 ljudi, a Civilna zaštita će organizirati nadzor. To će biti neke mještovite inspekcije i nadzirati da li se okupljeni drže propisanih mjera, pojasnio je Capak i dodao da će biti donesene i preporuke za ples na takvim događanjima.

- Podij treba biti dovoljno velik, 4 kvadratna metra po plesaču. Ples treba biti individualan i to bi se sve nadziralo. Svima je u interesu, i onima koji organiziraju i onima koji dolaze da se nitko ne zarazi, dodao je.

Nacionalni stožer raspravlja i o mogućnosti da se uvede obaveza nošenja maski u zatvorenim prostorima. Trenutno postoji obaveza nošenja maski u javnom prijevozu, no to bi se uskoro moglo proširiti i na druge zatvorene prostore.

- Uglavnom one u kojima je veći broj ljudi gdje je teško držati distancu, rekao je Capak za Dnevnik Nove TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:35