POVRATAK U KLUPE

Capakova zamjenica o planovima za novu školsku godinu: ‘Čim krene nastava organizirat će se cijepljenja‘

‘Kada krene školska godina, organizirat će se cijepljenja za pojedine škole. Pogotovo se to može odnositi na učenike završnih razreda srednjih škola‘
Ivana Pavić Šimetin
 Zeljko Puhovski/Cropix

Zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin gostovala je u Dnevniku Nove TV gdje je govorila o planovima za novu školsku godinu.

- Kada krene školska godina, organizirat će se cijepljenja za pojedine škole. Pogotovo se to može odnositi na učenike završnih razreda srednjih škola, a tu su nam i srednje škole poput zdravstvenih i ugostiteljskih škola gdje učenici već tijekom školovanja zbog prakse dolaze u kontakt s ljudima različite dobi tako da bi te škole mogle biti prve u kojima se može organizirati cijepljenje. Cijepljenje će biti dobrovoljno", otkrila je te dodala da će se s tim krenuti početkom školske godine.

Objasnila je da se nadaju da neće pojedine županije, zbog epidemiološke situacije, novu školsku godinu započeti virtualnim putem.

- Također je važno primjenjivati onaj princip koji smo imali tijekom prošle školske godine - da se nastava na daljinu ne mora odnositi na cijelu županiju, već na pojedine škole", izjavila je.

ECDC svaki četvrtak objavljuje ažuriranu kartu koja rangira regije svih europskih država po stupnju rizika. Hrvatska obala i sjever zemlje još su uvijek narančasti. Što ako obala postane crvena dok još traje sezona?

- Nadamo se da će Hrvatska kao cjelina ostati u narančastom. Pitanje će biti Zagreba i obale, ali vjerojatno će ostati u narančastom još barem ovaj tjedan. Kada se dogodi crveno - zemlje u koje se vraćaju građani - očekuje ih karantena, objasnila je u razgovoru za Dnevnik Nove TV te navela primjer Njemačke gdje stanovnici nakon pet dana imaju testiranje i ako su negativni više ne moraju biti u samoizolaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:41