IVANA PAVIĆ ŠIMETIN

Capakova zamjenica: ‘Preporučujem ljudima platformu CijepiSe, nadam se da će proraditi‘

Cijepilo se 50 posto starijih od 65: ‘Stvari funkcioniraju, ali za sada ne preko platforme...‘
 Screenshot/HRT

Zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin u emisiji HRT-a U Mreži Prvog naglasila je kako je trenutno cijepljeno oko 50 posto ljudi starijih od 65 godina, što znači 400 od njih 800 tisuća te ostale poziva da se prijave za cijepljenje svim mogućim kanalima koji su dostupni.

- Preporučujem svakako platformu CijepiSe koja ne košta ništa, a prijava traje minutu. Moja je nada da će to proraditi, rekla je.

Na pitanje mogu li građani starije životne dobi koji su se prijavili na platformu biti sigurni da će županije početi povlačiti prijave, Pavić Šimetin je rekla kako se nada zato što je platforma i namijenjena tome.

- Od 400 tisuća cijepljenih starijih od 65 godina, samo ih se manji dio prijavio putem platforme, naglasila je.

Ravnatelj zagrebačkog Doma zdravlja Zapad Miroslav Hanževački govori kako se treba naglašavati i ono što je dobro, a to je da imamo cjepivo te da se trebamo što bolje organizirati kako bi ga što brže iskoristili.

- Ovih dana će se u Zagrebu dosegnuti brojka od 50 tisuća cijepljenih na Velesajmu, što pokazuje da stvari funkcioniraju, ali za sada ne preko platforme, već preko obiteljskih liječnika, naglašava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:27