SPORNE IZJAVE

CAPPELLI I KUJUNDŽIĆ O ISTUPU PUPOVCA 'To je veliki pomak, ne treba zagrijavati atmosferu, vjerujem da je Pupovac svjestan da je pogriješio'

Milorad Pupovac
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Ministar turizma Gari Cappelli komentirao je u četvrtak zadnji istup predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca ocijenivši kako je to što je rekao "veliki pomak i želja da se iskreno kaže u kojem smjeru ide, da se prvenstveno želi primiriti situacija koja nikako ne bi smela eskalirati".

Na novinarsku tvrdnju kako nije bilo isprike ni jače ograde od prethodne izjave u kojoj je Pupovac usporedio današnju Hrvatsku s NDH, Cappelli je rekao novinarima pred Banskim dvorima kako ne bi analizirao je li se Pupovac želio ispričati ili nije, ali u svakom slučaju treba primiriti neki stvari - Hrvatskoj nije potrebno, jer nije bilo ni do sada, i nema razloga da ide u tom smjeru.

U vezi s izjavom predsjednice Republike, koja je Pupovca optužila da se bavi političkim ucjenjivanjem, Cappelli je novinare uputio da za komentar pitaju predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić nije u četvrtak konkretno odgovorio je li se po njemu predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac dovoljno ogradio od usporedbe Hrvatske s NDH, poručivši kako je bitnije da to opet ne uradi.

"Mislim da ne treba zagrijavati atmosferu, vjerujem da je Pupovac svjestan da je pogriješio i da to nije trebao raditi, ali važnije od toga, nadam se da takve stvari više neće izgovarati i zagrijavati atmosferu", kazao je Kujundžić novinarima uoči sjednice Vlade.

Dodao je kako to ne treba ni Hrvatima i Hrvatskoj kao državi niti treba bilo kojoj nacionalno manjini. "Trebamo živjeti u miru, s poštovanjem, uvažavanjem, a ne ložiti vatru kao što je to radio Pupovac, a povod su mu bili huligani koji su napali te dečke, što je za osudu", kazao je ministar zdravstva.

Na opetovani upit novinara je li se čelnik SDSS-a dovoljno ogradio, Kujundžić je ponovio kako je važnije da to opet ne uradi. O tome treba li SDSS ostati u koaliciji ili ne "ljudi će sami odlučiti, međutim ova Vlada ide dalje".

Nije želio komentirati najavu Mire Kovača da će se kandidirati za predsjednika HDZ-a, istaknuvši da "prava demokracija podrazumijeva da tko god želi da se proba natjecati". Nije konkretno odgovorio niti na upit misli li da je Kovač bolji kandidat od Plenkovića, ponovivši da se svatko ima pravo natjecati, "a glasači će reći tko je bolji".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 05:20