MINISTAR TURIZMA

CAPPELLI OTKRIO KADA BISMO MOGLI PREKO GRANICE I KAKO ĆE IZGLEDATI TURIZAM 'Zaboravimo sve što je do sada bilo'

 
Gari Cappelli
 Davor Pongracic / CROPIX

Ministar turizma Gari Cappelli je u gostovanju u RTL Direktu govorio o mogućnosti skorih putovanja izvan granica pojedinih zemalja unutar Europske unije. O tome se, kaže, jučer razgovaralo na sastanku s ministrima zemalja EU, a svi su se složili da zajednički protokol mobilnosti unutar Unije mora postojati.

Na pitanje o tome kada bi Hrvati mogli putovati izvan zemlje, Cappelli odgovara da bi to moglo biti do kraja svibnja.

'Nadam se da neće doći do eksplozije zaraženih i da ćemo do kraja petog mjeseca moći otići van i da ćemo imati priliku ugostiti ljude. Ali, zaboravimo sve što je do sada bilo, dolazi jedan drugačiji i kontrolirani turizam. Svi su pohvalili da je Hrvatska to kvalitetno kontrolirala. Mi inzistiramo da se što prije riješi mobilnost', rekao je Cappelli i dodao da se razgovara o tome kako bi ta mobilnost izgledala.

'Mi o tome razgovaramo, uzeli smo rok od mjesec dana. Da se riješi konkretno kako to raditi. Volje ima, želje ima bez obzira što neke zemlje žele zadržati građane unutar svojih granica. Ljudi žele putovati, mislim da će se neko rješenje naći. To je akcija od kuće do destinacije, to je kontrolirani turizam, drugačijeg rješenja nema. Bili bi mogući koridori cestom, kao i zračni mostovi. Dobit će unaprijed upute kojim koridorom doći a da imaju što manje kontakata. I da znaju gdje mogu stajati', kaže ministar Cappelli.

Ipak, turizam će biti drugačiji od dosadašnjeg i od planiranog. U špici sezone se planiraju prihodi između 25 i 30 posto.

'Izniknut će i nešto dobro iz svega ovoga. Moramo početi raditi na drugačijoj strategiji turizma', rekao je Cappelli u RTL Direktu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:36