PUNO VIKE NI ZA ŠTO

CD s popisom branitelja nikada nije ni nestao iz Ureda za obranu!

Pet dana nakon što su pretresani stanovi Enesa Felića i još troje ljudi CD je pronađen netaknut
 Mario Pušić/CROPIX

KARLOVAC - CD računalni medij koji je navodno bio nestao u Karlovcu i zbog čega je policija u gradu na četiri rijeke danima češljala četiri osobe dovodeći ih u vezu s objavom Registra branitelja , pronađen je još 19. travnja.

Informaciju smo doznali neslužbeno iz istražiteljskih krugova, no nitko je ne želi potvrditi, ali niti demantirati. Glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec izjavio je da je u Karlovcu istraga još u tijeku i to je jedino što je mogao danas reći o "karlovačkom slučaju."

Policija je posumnjala da je Registar objavljen iz Karlovca jer je tamo navodno bio nestao CD s popisom branitelja, odnosno pri reviziji nije bio pronađen u metalnom sefu u sobi voditeljice Ureda za obranu Karlovac.

No, nikome očito nije palo na pamet da se ista takva kasa nalazi i u podrumskoj prostoriji u kojoj je do prije nekoliko godina radio analitičar Davor Stišćak, koji je navodno i upozorio da CD potraže tamo. Tamo je, netaknut, na kraju i pronađen, i to pet dana nakon što su pretresani stanovi djelatnika Ureda Enesa Felića , bivše voditeljice Ureda Dijane Marković, te dvoje bivših djelatnika MORH-a, Martina Barića i Davora Stišćaka, koji sada rade u Centru 112.

Paradoksano je dakle, da CD očito nije niti nestao s mjesta gdje je čuvan od 2006. godine, a kako su upravo na krađi famoznog CD-a istražitelji gradili teoriju o objavi Registru branitelja u Karlovcu, vjerojatno će "slučaj Karlovac" vrlo skoro biti zatvoren.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:51