SANADER: NISAM DOŠAO U OSVETNIČKU MISIJU

Čedo Prodanović: Nećemo oklijevati. Za svjedoke ćemo zvati premijerku Kosor i ministre

Bivši premijer djelomično je povlašten čak i u Remetincu: sam je u sobi od desetak kvadrata. Odvjetnici su mu donijeli televizor. Sanader je zdrav i spreman za suđenje, prenijeli su odvjetnici
 AFP/Hrvoje Polan

NOVO >>>> 20:17 Odvjetnik Čedo Prodanović izjavio je za Dnevnik Nove TV kako kruže brojne glasine da će se Sanader pokušati obračunati sa bivšom strankom na suđenju, no ističe kako njegov klijent ima drugih briga.

- Došao je na pravnički način braniti svoje postupke. Postupci su do sad tekli mimo njega. Krajnje je vrijeme da uzme aktivniju ulogu, rekao je odvjetnik.

Svi se pitaju hoće li Sanader na saslušanju i svjedočenju spominjati i prebacivati odgovornost na svoje bivše suradnike.

- On nije djelovao na pustom otoku. Da bi se sagledala njegova uloga, mora se sagledati kontekst. To je funkcioniranje Vlade, HDZ-a.. To još uvijek ne znači da će se premijerku i ministre kriminalizirati. Već ih je DORH predložio kao svjedoke. Ljudi koji imaju najbolja saznanja o tome kako se radilo su najbolji svjedoci, a ako se pokaže potreba za potvrdu nečega ili čak demantiranje, mi ćemo bez ikakva oklijevanja njih predložiti za svjedoke', tvrdi Čedo Prodanović.

Odvjetnik kaže da je Sanader svjestan da postoji dojam u javnosti da je on osuđen.

17:40 Bivši premijer djelomično je povlašten čak i u Remetincu, koliko je to moguće u pritvorskim uvjetima: sam je u sobi od desetak kvadrata, pa “ima malo bolji komfor od drugih zatvorenika”, rekao je Čedo Prodanović. Odvjetnici su mu donijeli televizor. Iako su odvjetnici najavili da ga obitelj neće posjećivati u prvo vrijeme, dok se ne smiri medijska buka, moguće je da ga supruga posjeti danas.

17:35 Odvjetnici Čedo Prodanović i Goran Suić su najavili kako će podnijeti žalbu na odluku o određivanju pritvora od mjesec dana koja je potpisana prije sedam mjeseci, zbog opasnosti od bijega i mogućeg utjecaja na svjedoke u prvoj istrazi protiv Sanadera, onoj u slučaju Fimi-medija.

15:35 - Preko odvjetnika Čede Prodanovića Ivo Sanader je poručio kako se nije vratio zbog osvetničke misije. Njegov je odvjetnik još naglasio i kako se bivši premijer Sanader nije žalio na uvjete u remetinečkom zatvoru te da je vidno smršavio jer mnogo vježba.

- Poruka gospodina Sanadera je da je dobrovoljno došao u Hrvatsku, da nije došao ni u kakvu osvetničku misiju nego da uzme učešće u kaznenim postupcima koji se protiv njega vode već dulje vrijeme, a na koja on nema nikakav utjecaj - rekao je Prodanović.

Poručio je i kako Sanader želi sudjelovati u postupku "bez ikakve visoke politizacije i bez ikakvog prebacivanja krivnje" te da će USKOK-u dati dokumente kao protuargumente za ono što ga se tereti.

Također, odvjetnik je naglasio i kako Sanadera obitelj neće posjetiti u Remetincu sve dok se ne stiša interes medija i javnosti.

Sanader je zdrav i spreman za suđenje, prenijeli su odvjetnici. “Osjeća se dobro i spreman je za sud. Ima malih problema s nogom, koja je još uvijek natečena pa se koristi štakama”, opisao je odvjetnik Suić. Odmah po dolasku u pritvor u Remetincu pregledali su ga liječnik i psiholog.

13:00 Odvjetnici Čedo Prodanović i Goran Suić dolaze u prvu posjetu bivšem premijeru Ivi Sanaderu u zatvor u Remetinac. Najavili su zadržavanje od minimalno 4 sata kako bi ponovili obranu koju su pripremali u austrijskom zatvoru.

Uz to, pred Remetincom se u pratnji snimatelja pojavio i slavni hrvatski redatelj Rajko Grlić s planom da počne raditi dokumentarac o bivšem premijeru Sanaderu.

12:07 Svoju prvu noć u Remetincu proveo je burno jer su mu ostali zatvorenici priredili vruć doček. Vikalo mu se "Ivo, lopove!", otkrio je za HRT jedan zatvorenik koji je danas izašao na slobodu.

___________________________

ZAGREB - Ivo Sanader proveo je prvi dan u zagrebačkom zatvoru u Remetincu nakon što je jučer navečer izručen hrvatskim vlastima na graničnom prijelazu Bregana .

Nakon što je sve to 'pregrmio', određen mu je jednomjesečni pritvor, a danas bi se mogao susresti sa svojim braniteljima ukoliko oni dobiju dozvolu za posjet. Podsjetimo, Sanadera njegovi hrvatski odvjetnici sinoć nisu dočekali u zatvoru.

Ivo Sanader je u Remetincu! Bivši premijer se nakon 222 dana vratio natrag u Hrvatsku

Iako je ranije bilo najavljeno kako će Sanader na ispitivanje u USKOK biti odveden tek sljedećeg tjedna, novi je termin ipak zakazan za četvrtak u 13 sati kada će iznijeti svoju obranu.

Sanadera obitelj danas neće posjetiti, a mediji nagađaju kako bi se to moglo dogoditi sutra.

Prema pisanju Večernjeg lista , bivši premijer izgleda poprilično loše, čak i prestrašeno. Također, Sanader je vidljivo smršavio – prvi je dojam nakon što je bivši premijer stigao u Remetinec.

Zbog ozlijede lijeve noge otežano hoda uz pomoć štaka, a sinoć su ga po dolasku u Remetinec pregledali liječnik opće prakse i psihijatar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 20:55