SKANDAL U VARAŽDINU

Čehok smjestio novinarki otkaz zbog poruka na Facebooku?

Moje dijete, moji roditelji i ja ne spavamo i ne jedemo, kaže Vesna Tomičić, samohrana majka i novinarka s preko 18 godina radnog iskustva. U četvrtak navečer javljeno joj je da ne mora više dolaziti na posao...
 Željko Hajdinjak/CROPIX

VARAŽDIN - Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok smjestio mi je otkaz i ugrozio moju egzistenciju - tvrdi varaždinska novinarka Vesna Tomičić. Do prošlog četvrtka Tomičić, inače samohrana majka i novinarka s preko 18 godina radnog iskustva, bila je zaposlena kao honorarni suradnik Radija Aktiv u Varaždinu. U četvrtak navečer javljeno joj je da u petak ne mora više dolaziti na posao jer je na Facebooku objavila poruke usmjerene protiv gradonačelnika Čehoka.

Od četvrtka moje dijete, moji roditelji i ja ne spavamo i ne jedemo. Bilo mi je odlično raditi na Radiju Aktiv i svoj sam posao obavljala odgovorno i objektivno, po pravilima struke. I zaista ne vidim kakve veze s mojim poslom imaju moj privatni Facebook profil i moje osobno mišljenje - rekla nam je Vesna Tomičić.

Prošli četvrtak isticao joj je ugovor o radu, no na posao je otišla ne sumnjajući da će već za nekoliko sati ostati bez posla, jer su joj čelni ljudi radija, kako tvrdi, već bili najavili da će produžiti njen ugovor. Normalno je obavljala svoj posao kad ju je direktorica Radija Aktiv Milena Maček, supruga bivšeg glasnogovornika Vlade Ratka Mačeka, pozvala na razgovor. Rekla mi je da joj je bivši urednik radija, sada glasnogovornik NK Varaždina, Siniša Kalajdžija u ime gradonačelnika Čehoka poručio da će raskinuti ugovor između Grada i Radija ako ne prestanem pisati protiv Čehoka. Urednik Srećko Lebinec odmah je nazvao gradonačelnika i pitao ga o čemu se radi, a on mu je odgovorio da se radi o tome da sam objavila neke poruke usmjerene protiv njega na Facebooku i da on smatra da zbog tih poruka ne mogu biti objektivna kao član informativnog programa radija - ispričala nam je Tomičić.

Šokirana, otišla je kući i sve ispričala svom dečku Mariju Svrti koji je smatrao da je Vesni nanesena nepravda pa je gradonačelniku poslao e-mail u kojem je zatražio njegovu ispriku ili će plasirati priču u medije. Gradonačelnik mu je odgovorio da ne zna o čemu se radi i da je taj e-mail shvatio kao prijetnju te da će ga zato proslijediti policiji.

Nekoliko minuta nakon toga nazvala me direktorica Maček i histeričnim glasom me obavijestila da više ne moram dolaziti na posao. Još uvijek ne vjerujem. Zaista ne razumijem zašto sam ja tako važna gradonačelniku i zašto mu je toliko važno što ja objavljujem na Facebooku na kojem inače imam samo 400 prijatelja dok ih on ima 5 tisuća - ističe Tomičić. Urednik informativnog programa Radija Aktiv Srećko Lebinec potvrdio nam je da je prošli četvrtak vodio telefonski razgovor sa gradonačelnikom Čehokom.

Pitao sam ga ima li kakve zamjerke na program Radija Aktiv, a on mi je odgovorio da nema i da se radi o tome da neki djelatnici radija objavljuju nekakve inkriminirajuće poruke na Facebooku. Rekao sam mu da je Facebook osobna stvar svakog pojedinca i da to nema nikakve veze s radijom i tu je naš razgovor završio - rekao nam je Lebinec.

I gradonačelnik Čehok potvrdio nam je da je razgovarao s Lebincem, no on tvrdi da su razgovarali o stvarima vezanim uz Grad Varaždin i da nije bilo ni spomena ni o Facebooku ni o Vesni Tomičić.

Nit znam gdje ta žena radi, niti što radi, niti je li dobila otkaz ili nije, niti me to uopće zanima. Znam samo da mi je nekakav muškarac u četvrtak e-mailom uputio prijetnju i da ću cijeli ovaj slučaj prijaviti nadležnim institucijama - ističe Čehok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:11