ZLOPORABA POLOŽAJA

Čehoku skinut imunitet i za 'slučaj Parkovi': DORH ga sumnjiči da je oštetio gradski proračun za 4,5 milijuna kuna

 Željko Hajdinjak / CROPIX

VARAŽDIN - Mandatno imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora jednoglasno je donijelo odluku da se nezavisnom zastupniku i bivšem varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku skine imunitet i za slučaj u kojem je, zajedno s bivšim direktorom "Parkova" Miljenkom Ptičekom optužen da je zlouporabom položaja i ovlasti oštetio gradski proračun za 4,5 milijuna kuna.

Zahtjev za skidanje imuniteta podnio je DORH koji tereti Čehoka i Ptičeka da su potpisali ugovor o zamjeni zemljišta između Grada Varaždina i „Parkova“ iako su znali da su oba zemljišta koja su bila predmet zamjene bila vlasništvo Grada Varaždina.

Podsjetimo, Čehoku je imunitet skinut i početkom lipnja za slučaj u kojem je, zajedno s varaždinskim poduzetnikom Davorom Pataftom i njegovom bliskom suradnicom Narcisom Huljev, osumnjičen da su raznim malverzacijama oštetili gradski proračun za najmanje 29 milijuna kuna.

MIP i Hrvatski sabor odobrili su tada USKOK-ov zahtjev da se Čehoka pritvori i odredi mu se istražni zatvor.

U istražnom zatvoru u Remetincu Čehok je proveo 40-ak dana, a pušten je nakon što je podnio ostavku na mjesto gradonačelnika Varaždina i sudu ponudio jamčevinu u iznosu od 2,6 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:56