NESTABILNO VRIJEME

Čeka nas kratka stabilizacija vremena, novo pogoršanje stiže već sutra navečer: Evo kakav će biti vikend

U četvrtak može biti pljuskova, ponajprije u gorju, a novo pogoršanje na rasporedu je sutra navečer i u noći na petak
 Goran Mehkek/Cropix

Pretežno vedro je u većem dijelu zemlje. Oblačnije je u Dalmaciji i na sjeverozapadu unutrašnjosti, a u dijelovima kontinenta ima i pojave magle.

Bit će pretežno sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu.

Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a na Jadranu ujutro bura, potom zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 20 do 25 stupnjeva Celzijusovih, u Dalmaciji ponegdje i malo viša.

Uz maglovite prilike, vožnju jutros otežava i bura, u podvelebitskom dijelu.

Stabilizacija će potrajati vrlo kratko, tako da već u četvrtak može biti pljuskova, ponajprije u gorju, a novo pogoršanje na rasporedu je sutra navečer i u noći na petak, prognozira za N1 meteorologinja Tea Blažević.

'I u nastavku tjedna prevladavat će sunčano, ali ne posve stabilno. Tijekom petka će se razvedriti, ali uz promjenjivu naoblaku kiša mjestimice može pasti i za vikend te početkom novog tjedna, osobito u unutrašnjosti. Na Jadranu nekima može smetati i povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar i bura, koja će na već poznatim dionicama od petka povremeno biti i jaka.

Temperatura zraka manje će se mijenjati u usporedbi s prošlim danima, pri čemu će danju mnogima biti ugodno toplo. No, i dalje će se mnogi na kopnu pitati kada će završiti sezona grijanja. Iako slijede sunčaniji dani - jutra će biti prilično svježa te će i dalje, barem ujutro, dobro doći topli radijatori, a i slojevita odjeća', prognozirala je i komentirala za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali zabrana za 1. skupinu vozila

Zbog jakog vjetra, na dionici Jadranske magistrale (DC8), između Novog Vinodolskog i Senja, promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle ( 1. skupina vozila), izvijestio je Hrvatski auto-klub u srijedu ujutro.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, između čvora Ogulin i čvora Bosiljevo u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine 80 kilometara na sat pa korisnike iz HAK-a mole za strpljenje, baš kao i na zagrebačkoj obilaznici gdje se prometna nesreća dogodila između čvorova Ivanja Reka i Kosnica u smjeru Bregane pa se vozi uz ograničenje brzine 60 km/h.

Pojačan promet očekuje se tijekom jutra na gradskim prometnicama, a povremene zastoje na dionicama cesta gdje traju radovi.

Na graničnom prijelazu sa Srbijom Batina/Bezdan teretna vozila na ulaz u Hrvatsku čekaju dva sata.

U pomorskom prometu nema poteškoća. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:49