DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE

ČEKA NAS SUNČANI PRODUŽENI VIKEND! Čak 56 posto Hrvata odlazi na Jadran, očekuju se i prve gužve na cestama

Prošle je godine ljetovanje na hrvatskoj obali najavljivao 51 posto ispitanika
Zagreb, 200811.Na naplatnim kucicama Lucko stvorila se kolona od 2 kilometra automobila s turistima koji su krenuli u smjeru mora i prema unutrasnjosti. Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / CROPIX

Produljeni vikend, zbog Dana antifašističke borbe koji se obilježava u ponedjeljak 22. lipnja trebao bi proteći u znaku pretežno sunčanog vremena s pokojim lokalnim pljuskom, što će razveseliti one koji žele vrijeme provesti u prirodi.

Meteorolozi za subotu prognoziraju djelomice sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom. Kiše još ujutro može biti u Slavoniji i na jugu Dalmacije, a poslijepodne je moguć pljusak u unutrašnjosti. Jutarnja temperatura zraka iznosit će od 10 do 15, na Jadranu između 15 i 19, a najviša dnevna od 18 do 23, na Jadranu između 23 i 27 Celzijevih stupnjeva. Od nedjelje će biti sve toplije, a tako bi se trebalo zadržati sve do utorka, kada će se potkraj dana pojaviti oblaci, pa su u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mogući pljuskovi. Budući da je idući tjedan još jedan neradni praznik, Dan državnosti, ovog tjedna se očekuju prve veće gužve u turističkim odredištima na Jadranu, koji je za većinu hrvatskih građana i dalje omiljeno odredište. Većina će ih se i ovo ljeto odmarati u Hrvatskoj, pokazuje istraživanje MasterCarda.

Prema tom istraživanju, provedenom u svibnju na više od tisuću korisnika bankarskih usluga, broj hrvatskih građana koji ljetni odmor namjeravaju provesti u Hrvatskoj dosegnuo je 56 posto, što je više nego lani u svibnju, kada je to najavljivao 51 posto ispitanika. Čak 52 posto ispitanika odmarat će se ili u vlastitom smještaju ili kod prijatelja, a 40 posto onih koji će otići na ljetovanje potražit će smještaj u privatnim apartmanima. Više od trećine, 36 posto, preferira izravno - telefonski ili putem interneta - kontaktirati objekte u kojima namjerava odsjesti. Nešto manji broj, njih 34 posto, smještaj pronalazi putem agencija i internetskih stranica. ( G. P., A. M.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:08