KAKO SU SE ZBLIŽILI

'ČEKAJTE, PA NEĆETE VALJDA OBJAVITI SVE OVO ŠTO SAM VAM REKAO?!' Kontroverzni poduzetnik progovorio o svom odnosu s Milanovićem

 
Zoran Milanović; Stipe Latković
 Ivo Ravlic, Boris Kovacev, Mario Todorić / CROPIX

Zoran Milanović nije rekao istinu! Tvrdnju izabranoga predsjednika kako nikada nije boravio na imanju kontroverznoga poduzetnika Stipe Latkovića na Vruji u izjavi za Slobodnu Dalmaciju demantirao je sam Latković.

- Zoran je ljetos bio kod mene na Vruji, tamo smo ručali, a nakon toga sam ga poveo u obilazak - kaže nam Latković.

Napominje kako Milanović nikada na Vruji nije spavao, ali jest u obližnjem Pisku.

- Kad dođe do nas, spava u Pisku, kod mene doma - otkriva poduzetnik za Slobodnu.

S Milanovićem se, veli, zbližio tijekom intenzivne poslovne suradnje. Dok je bivši šef SDP-a bio premijer nisu se, napominje, poznavali.

- S njegovom sam tvrtkom imao ugovor o konzaltingu. Milanović mi je dosta pomogao kada sam otvarao firme diljem svijeta - govori poduzetnik koji u svom portfelju drži i proizvodnju brenda medicinske obuće Dr. Luigi.

Proizvod je to svjetske kvalitete prvenstveno namijenjen izvozu.

- S Milanovićem sam surađivao na otvaranju desetak podružnica moje firme po centralnoj Aziji, no nije mi jasno zašto vas to toliko zanima. Uostalom, i Ivo Josipović mi je svojevremeno bio pomogao da se proširim na Azerbajdžan, pa me zbog toga nitko nije zvao - čudi se Latković.

Na našu primjedbu kako je zanimanje za poslove izabranoga predsjednika od itekakva javnog interesa, shvatio je da će njegove izjave biti i objavljene.

- Čekajte, neće valjda sve ovo što sam vam rekao i napisati?! Pored svega što se u državi događa vi ćete o ovome pisati! - zaključio je i prekinuo razgovor.

Milanovićev sin se zaposlio se na televiziji u vlasništvu poznatog bespravnog graditelja

Sin novoga hrvatskog predsjednika Ante Jakov Milanović odlučio je napraviti predah od studija prava u Nizozemskoj. I okušati se na splitskoj Televiziji Jadran, gdje od siječnja honorarno radi kao dopisnik iz Zagreba.

Milanović junior već je u dnevniku Televizije Jadran objavio prve priloge. Između ostaloga, i izvještaj o međureligijskoj konferenciji na kojoj je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izbjegao novinarska pitanja.

Zanimljivo je da je vlasnik TV Jadrana splitski poduzetnik Stipe Latković, inače poslovni partner Zorana Milanovića.

Na jednom od sučeljavanja Milanović se pohvalio da je pružao konzultantske usluge i tvrtki iz Šestanovca koja se bavi proizvodnjom obuće, a riječ je upravo o Latkovićevoj "Splićanka – Obući", koja stoji iza poznatog brenda medicinske obuće Dr. Luigi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:23