RAZGOVORALI S LJUDIMA

Čelnici Kukuriku koalicije iz Splita poručili: Da, dijelit ćemo otkaze, ali samo onima iz politike

 Jakov Prkić/CROPIX

Baš kao u rimskom forumu okupili su čelnici Kukuriku koalicije u subotu na splitskom carskom trgu Peristilu svoje simpatizere i znatiželjne građane i predstavili im izborni program, Plan 21, te ih pozvali da postavljaju pitanja. Osim verbalno, građani su svoja pitanja mogli i zapisati te ih staviti u kutiju postavljenu na ulazu u ograđeni dio Peristila na kojem su bile posložene sjedalice za publiku i političare.

Negodovanje na HDZ

- Cijela ova kampanja proteći će u izravnom razgovoru s ljudima, a pitanja možete postavljati i putem interneta. Želimo čuti što mislite. Od rimskog foruma napravili smo hrvatski forum - pozvao je Zoran Milanović , šef SDP-a, građane na razgovor. Građani su prihvatili poziv, postavljali pitanja, pozdravljali pljeskom ono što im se svidjelo, negodovali na spomen aktualne vlasti, vikali “tako je” kad su se slagali... Bilo je i onih koji se nisu slagali, ali nisu glasno negodovali, tek bi si u bradu promrmljali:

- Mi smo HDZ.

Branko Grčić govorio je o potrebi razvoja industrije i turizma, a glasno je pozdravljen kad je najavio oslobađanje poduzetnika poreza na reinvestiranu dobit, ukidanje plaćanja doprinosa za nova radna mjesta uz uvijet da novozaposleni zasnuju radni odnos na neodređeno vrijeme, usklađivanje mirovina s troškovima života te regionalizaciju Hrvatske.

Toplo su pozdravili i mišljenje Radimira Čačića da brodogradnja mora opstati. Čačić je ustvrdio kako postoje dva velika prostora za zapošljavanje, u energetici i turizmu a odobravanje publike zaslužio je i odgovorom na tvrdnje da bi Kukuriku koalicija otpustila 80 posto ljudi u javnim ustanovama.

Otkaza neće biti

- Otkaza neće biti, možda osamdeset, pa i sto posto otkaza zavrjeđuju politički dužnosnici, ti su se dokazali - kazao je Čačić a njegove su riječi pozdravljene pljeskom kao i tvrdnje da je ova vlast nesposobna riješiti nevolje poljoprivrednika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:50