PRVE TRZAVICE

Čelnik Domovinskog pokreta napao HDZ nakon šuškanja da se sukobio s Penavom: ‘HDZ-ova akcija neće uspjeti!‘

‘Jasno je da bi HDZ volio da ja ne budem koordinator Domovinskog pokreta...‘

Mario Radić

 Damjan Tadic/Cropix

- Neće HDZ određivati tko će u ime Domovinskog pokreta biti koordinator i tko će voditi pregovore na sastancima vladajuće koalicije. Kraljevstvo kraljevstvu ne propisuje zakone! Jasno je da bi HDZ volio da ja ne budem koordinator DP-a na sastancima vladajuće koalicije s obzirom na to da imam puno pregovaračkog iskustva i vještina. Ali ništa od tog pokušaja, kao što sam već i ranije to najavio, ja ću voditi razgovore s našim koalicijskim partnerima - rekao nam je zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić, kojeg smo zatražili komentar informacija kolega iz 24 sata koji su - pozivajući se na izvore iz HDZ-a, ali i iz Domovinskog pokreta - objavili informacije koje upućuju na zaključak o raskolu u vrhu DP-a.

Točnije, o sukobu predsjednika Ivana Penave sa svojim zamjenikom Mariom Radićem iz kojega je, kako pišu 24 sata, Penava izašao kao pobjednik.

Kolege su prvo citirali izvor iz HDZ-a koji im je rekao kako Radić neće biti koordinator Domovinskog pokreta na sastancima s HDZ-om, a potom su, citirali "izvor iz vrha DP-a" koji im je rekao da nije bilo ni planirano da Radić bude koordinator i da će taj posao obavljati predsjednik stranke Ivan Penava.

- Naravno da bi HDZ-u to odgovaralo, ali moram reći kako te informacije nisu točne i da one nisu došle ni od mene ni kolege Penave. Na koncu mogu poručiti svima da nas nitko neće uspjeti posvađati - rekao nam je zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić.

S druge strane, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava nije odgovorio na naš poziv i poruku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. srpanj 2024 23:23