NOVI DOM

ČELNIK ŽIVOG ZIDA KUPIO KUĆU Sinčić mrzi banke, ali je digao kredit na 10 godina. Otkrivamo gdje se kuća nalazi i kolika će mu biti rata

 
 Biljana Gaurina / CROPIX

Pravo na dom koje je lidera Živog zida Ivana Vilibora Sinčića lansiralo u politički život sve donedavno je bilo tek imaginarij; konkretnije, sve do 27. prosinca 2017., kada je i sam postao vlasnik kuće u zagrebačkom Markuševcu.

Unatoč prezira prema bankama, ni Sinčić nije imao drugog izbora nego krenuti putem kao i tisuće mladih i dići stambeni kredit: u Erste banci zadužio se za 515.000 kuna za kupnju kuće u Markuševcu od 1051 četvornog metra s okućnicom, čija je prijavljena vrijednost tek deset tisuća kuna veća. S plaćom saborskog zastupnika od 16.000 kuna digao je kredit na deset godina s kamatnom stopom od 4,35 posto.

Mjesečna rata iznosit će mu 5.300,22 kune. Riječ je, neslužbeno tvrde izvori Jutarnjeg lista, o kući u podsljemenskoj zoni u ulici Krsišće u koju se Sinčići nisu još uselili jer je tek treba urediti, a obitelj zasad živi u unajmljenom stanu u POS-ovu naselju Špansko u blizini svog stranačkog kolege.

Da su se čelnik Živog zida i njegova supruga Vladimira Palfi Sinčić odlučili stambeno skrasiti u jednoj od najljepših zagrebačkih četvrti otkrili su sami u nedavnom intervjuu Večernjem listu. U njemu su se požalili na mizeran status podstanara. “Kad smo u srpnju prošle godine drugi put postali roditelji, nitko nam nije htio iznajmiti stan.

Na kraju nam je prijatelj privremeno ustupio svoj stan, dok mi ne uredimo ruiniranu kuću u Markuševcu”, ispričala je Vladimira Palfi Sinčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:51