StoryEditor
PORUKA EFRAIMA ZUROFFA

CENTAR SIMON WIESENTHAL O THOMPSONU NA DOČEKU VATRENIH: Modrić može biti vrijedan Zlatne lopte, ali zbog pozivanja Thompsona zaslužuje i crveni karton

 Sime Sokota / CROPIX

Centar Simon Wiesenthal u srijedu je snažno osudio sudjelovanje Marka Perkovića Thompsona na svečanom dočeku hrvatske nogometne reprezentacije u ponedjeljak u Zagrebu.

U priopćenju objavljenom na internetskoj stranici Centra, Efraim Zuroff, glavni lovac na naciste i njegov direktor za istočnu Europu, istaknuo je da je Thompson poznat po pjevanju pjesama koje pozivaju na ubojstva Srba i spominju koncentracijske logore Jasenovac i Staru Gradišku u nostalgičnom kontekstu.

Pozivajući "simpatizera ustaštva" Perkovića na proslavu gdje nije bilo zakazano pojavljivanje političara ili izvođača, njegovim je fašističkim pogledima dan legitimitet koji ne zaslužuje, kaže se u priopćenju.

"Marko Perković nikad ne propušta priliku prenositi svoje mrziteljske poruke. Nije slučajnost da se brojni ljudi na njegovim koncertima pojavljuju u ustaškim uniformama i s ustaškim simbolima i daju takve pozdrave", istaknuo je Zuroff u priopćenju.

"On ne bi nigdje trebao biti počasni gost, a kamoli na jednom od najvećih okupljanja u demokratskoj povijesti Hrvatske, kako bi se proslavio nevjerojatan sportski uspjeh".

Zuroff je istaknuo da kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić "može biti vrijedan Zlatne lopte, no zbog pozivanja Thompsona zaslužuje i crveni karton".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2020 13:01