AKCIJA OKTAN

ČERMAK TRAŽI OSTAVKU MINISTRA VRDOLJAKA 'Croduxu je počinjena višemilijunska šteta!'

Čermak tvrdi da je akcija Oktan, u kojoj je testirana kvaliteta goriva, provedena nestručno i mimo propisa
Zagreb, 150115.Celnici kompanije Crodux i odvjetnicki tim na konferenciji za novinare komentirali su akciju Oktan i kvalitetu goriva na Croduxovim postajama.Na fotografiji: Ivan Cermak.Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
 Željko Puhovski / CROPIX

Vlasnik tvrtke Crodux Ivan Čermak održao je konferenciju za novinare na kojoj je zatražio smjenu ministra Ivana Vrdoljaka.

Umirovljeni general tvrdi da je akcija Oktan provedena nestručno i mimo propisa, a kako su istaknuli Čermakovi odvjetnici Tin Dolički i Anto Nobilo, objavom rezultata ispitivanja kvalitete goriva dobivenima na taj način tvrtki Crodux počinjena je višemilijunska šteta.

Čermakov odvjetnički tim Dolički i Nobilo kažu da će preko Državnog odvjetništva podnijeti zahtjev za odštetom, no ukoliko se ministar Vrdoljak ispriča ili da ostavku, onda bi taj zahtjev mogao biti ipak niži.

Koliki je konkretni iznos dosad počinjene štete tvrtki Crodux ni Čermak niti njegovi odvjetnici nisu željeli otkriti.

Podsjetimo, Ministarstvo gospodarstva provelo je ispitivanje kvalitete goriva na benzinskim postajama nekoliko različitih tvrtki, a prema njihovim podacima tri postaje u sklopu Croduxa nisu prošle test.

Čermak je kazao da se radi o zabludi ili zloj namjeri.

- Naše je gorivo najviše europske kvalitete, s odgovarajućom filtrabilnošću na -17 do -18 °C. Mi uvažamo najkvalitetnija goriva. Podnijet ćemo kaznene prijave i protiv ministra Vrdoljaka i protiv onih koji su ispitivanje provodili - rekao je tada Čermak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:10