ŠTRAJKAŠKI ODBOR

CEROVAC POTVRDIO 'Od ponoći dopušten rad kooperantima na polarnom kruzeru, radnici Uljanika i dalje u štrajku'

Boris Cerovac
 Goran Mehkek / CROPIX

Štrajkaški odbor pulskog Uljanika od ponoći će ponovno dopustiti ulaz u krug brodogradilišta kooperantima koji su angažirani na polarnom kruzeru, dok su radnici Uljanika i dalje u štrajku, potvrdio je predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

Odluka je donesena na sjednici Štrajkaškog odbora u četvrtak poslijepodne, nakon što je odvjetnički tim brodovlasnika Scenic grupe prijepodne najavio podnošenje kaznenih prijava protiv članova Štrajkaškog odbora i Uprave Uljanika zbog nemogućnosti ulaska kooperanata koji rade na polarnom kruzeru.

"Takav način pristupa ovoj problematici od brodovlasnika je ispod svake razine komunikacije. U toj borbi za ostanak Uljanika je i borba za njih kooperante, ali i za brodovlasnika, jer u slučaju prihvaćanja plana restrukturiranja i taj bi kruzer bio na vrijeme gotov. Ovako smo u situaciji da sve vodi prema jednom smjeru koji nije dobar za radnike Uljanika", istaknuo je Cerovac u izjavi za Hinu.

On će zajedno s ostalim članovima Štrajkaškog odbora u petak ujutro u Pazinu čekati odluku Trgovačkog suda za koju se, kako je rekao, nada da će "biti ista kao i ona današnja u Rijeci".

"Nakon sutrašnje odluke Trgovačkog suda u Pazinu znat ćemo što nam je činiti - ili ćemo pozvati ljude da autobusima napuste Hrvatsku ili ćemo se i dalje boriti za naš Uljanik", zaključio je Cerovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. veljača 2021 03:10