StoryEditor
LOŠA REKLAMA

Češka znanstvenica građanima: 'Ako baš ne morate, ne putujte u Hrvatsku ove godine'

Glavna češka virologinja Soňa Peková poručila je Česima da ove godine svoj godišnji odmor radije konzumiraju u vlastitoj zemlji
 Screenshot

Češka znanstvenica Soňa Peková u intervjuu koji je dala za češki medij Novinky poručila je Česima da ove godine, ukoliko to baš nije neophodno, ne putuju u Hrvatsku te da godišnji odmor radije konzumiraju u zemlji.

"Ukoliko netko baš mora ići u Hrvatsku, neka ide, ali ja ću definitivno ove godine ostati kod kuće te bih sve one koji ne moraju putovati u Hrvatsku ili Južnu Ameriku zamolila da ove godine ne putuju. Bitno je da opet ne prenesemo virus iz destinacija u kojima je on još aktivan, iako vjerujem da će cijela ova priča s koronom uskoro biti povijest", odgovorila je molekularna biologinja Peková na pitanje novinara trebaju li Česi ove godine ljetovati na Jadranu.

Inače, Pekova je u Češkoj postala svojevrstan celebrity nakon što ju je češki ministar zdravstva Adam Vojtěch javno optužio da je sama sebe zarazila korona virusom jer je nepažljivo uzimala uzorak od jednog pacijenta, no kasnije joj se javno ispričao.

Ipak, to je bilo dovoljno da ime Soňe Pekove zadrži snažan prizvuk u češkim ušima, a sada ostaje za vidjeti koliko će se jako primiti i njezina poruka o godišnjem odmoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2020 06:51