DAN POBJEDE

Čestitka ministra obrane Banožića u povodu 25. obljetnice Oluje: S ponosom se sjećamo tih dana

‘Oluja je simbol zajedništva i junaštva i kruna svih pobjeda u Domovinskom ratu‘, poručio je Banožić
Mario Banožić
 Niksa Stipanicev/Cropix

Ministar obrane Mario Banožić uputio je čestitku djelatnicima Ministarstva obrane, Hrvatskoj vojsci, policiji, braniteljima i hrvatskom narodu u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.

Minstar Banožić čestitajući ističe kako se s ponosom prisjećamo 5. kolovoza 1995. godine, "kada je hrvatski narod pod hrvatskim stijegom krenuo u završno ostvarenje stoljetnog sna o stvaranju samostalne i demokratske Republike Hrvatske."

"Završetkom vojno-redarstvene operacije Oluja, prije 25. godina, taj san je i ostvaren. Oluja je simbol zajedništva i junaštva i kruna svih pobjeda u Domovinskom ratu. Ključ pobjede u Domovinskom ratu bili su ljudi, hrabri i odvažni hrvatski branitelji koji su pokazali hrvatsko zajedništvo, snagu i slogu", stoji u čestitki.

Ministar iskazuje zahvalnost svim sudionicima operacije Oluja "koji su domoljubljem, srčanošću, odlučnošću i hrabrošću izborili hrvatsku slobodu i neovisnost."

Najveću zahvalu uputio je obiteljima poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja.

"Pobjednička Hrvatska vojska stvorena u Domovinskom ratu, danas je jamac mira i stabilnosti i pomaže svome narodu kada je najpotrebnije. Danas slavimo mir i slobodu u Hrvatskoj, ističe ministar obrane Banožića čestitajući sutrašnje blagdane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:53