NISU SVI ODUŠEVLJENI

ČETIRI ISTAKNUTA ČLANA SDP-a USPROTIVILA SE MILANOVIĆU U kafiću SDP-ovci komentirali: Karamarko je pokazao snagu, mi ispadamo prevrtljivi

 Goran Mehkek / CROPIX

Zoran Milanović i Predsjedništvo SDP-a prihvatili su Mostov uvjet o tripartitnoj Vladi i premijeru koji će biti ili Božo Petrov ili neka nestranačka osoba. To znači da se Milanović i službeno izjasnio kako je spreman napustiti položaj predsjednika Vlade.

Ali daleko od toga da je vrh Socijaldemokratske partije homogen. Jer protiv prihvaćanja uvjeta Mosta bila su četiri važna člana: Rajko Ostojić, Zlatko Komadina, Davor Bernardić i Josip Leko, koji nije član Predsjedništva, ali je nastupio protiv dogovora. Ostojić i Komadina su potpredsjednici stranke, i Bernardić koji je čelnik zagrebačke organizacije, još jednom su se potvrdili kao Milanovićevi oponenti. Njihovi argumenti su glasili da se SDP ne ponaša dosljedno kao i da odluku o potpunoj promjeni stranačke politike mora donijeti Glavni odbor, a ne Predsjedništvo.

Milanović je branio svoju politiku, a u raspravi su ga najjače podržali Gordan Maras i Mirando Mrsić. Još neki govornici su rekli da se radi o taktici koja je dobra. Potom se glasalo i prevladala je Milanovićeva struja, odnosno 12 članova Predsjedništva SDP-a.

Nakon što je sastanak završen, SDP-ovce okupljene u obližnjem kafiću, prilično je iznenadila vijest kako je Tomislav Karamarko odustao od tripartitne Vlade:

"Karamarko je pokazao snagu ovim postupkom, a mi ispadamo prevrtljivi", zaključio je sudionik subotnjeg sastanka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 18:20