GLOBUS OTKRIVA

ČETVERO HNS-ovih MINISTARA TROŠILO KAO OSTALIH 16 ZAJEDNO Ovako se 'peglaju' službene kartice

Državni su dužnosnici u posljednje dvije godine na dinersima, mastercardima i ostalim karticama potrošili ukupno 2,7 milijuna kuna državnoga novca
 Arhiva CROPIX

Prema podacima o potrošnji putem službenih kartica u ministarstvima Vlade RH, koje možete pročitati u najnovijem broju Globusa , posebno iskaču četvero ministara iz kvote HNS-a. U ministarstvima kojima upravljaju Vesna Pusić, Ivan Vrdoljak, Anka Mrak Taritaš i Andrea Zlatar Violić na službene kreditne kartice 'ispeglano' je čak 1,36 milijuna kuna - gotovo polovica od 2,74 milijuna, koliko je potrošeno u svim ministarstvima. U istom vremenskom periodu, 15 SDP-ovih ministara i jedan IDS-ov zajedno su potrošili 1,38 milijuna.

U Ministarstvu graditeljstva službene kartice koristi sedam djelatnika, a zajedno su potrošili 152.497 kuna. U Ministarstvu kulture su ministrica Zlatar Violić i njen zamjenik na dvije službene kartice potrošili neznatno više - 152.989 kuna. Na sedam kartica u Ministarstvu gospodarstva potrošeno je 342.100 kuna, a apsolutni rekorder među ministarstvima je resor zamjenice premijera Vesne Pusić, gdje je osam djelatnika potrošilo čak 711.625 kuna. Ministrica Pusić na vlastitu je karticu provukla samo 583 kune troškova, no to nije zato što je štedjela: njezine troškove, naime, svojom je karticom podmirivao šef kabineta ministrice Krešo Glavač.

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 11:36