POLICIJA PROGOVORILA O UHIĆENJIMA

Četvorka iz HAC-a na muljažama s Fimi-Medijom oštetila HAC za 26 milijuna kuna

Policija je u sjedište HAC-a ušla jutros oko 7 sati, a prema neslužbenim informacijama uhićeni su Josip Sapunar, Mario Crnjak, Jurica Prskalo i Zlatko Korpar

ZAGREB - U istrazi nezakonitosti u Hrvatskim autocestama (HAC) uhićene su četiri osobe koje se sumnjiči da su to javno poduzeće oštetili za gotovo 26 milijuna kuna, potvrdio je glavni ravnatelj policije Oliver Grbić.

"U nastavku krim istraživanja nad poslovanjem tvrtke Fimi medija sagledan je poslovni odnos koji je imala ta tvrtka s Hrvatskim autocestama i s tvrtkom Autoceste Rijeka Zagreb, a zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjeno više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i počinjene materijalne štete od gotovo 26 milijuna kuna, tijekom današnjeg jutra uhićene su četiri osobe", rekao je Grbić, dodavši da su u tijeku pretrage njihovih stanova i poslovnih prostorija.

Policija je u sjedište HAC-a ušla jutros oko 7 sati, a prema neslužbenim informacijama uhićeni su član uprave za financije Josip Sapunar i dva bivša predsjednika uprave Mario Crnjak i Jurica Prskalo.

Uz njih navodno je uhićen i bivši direktor autoceste Rijeka - Zagreb Zlatko Korpar.

Njegovo uhićenje navodno je povezano s aferom Fimi Media. Korpar je u tvrtku Cesta d.d. stigao početkom ove godine iz Autoceste Rijeka-Zagreb u kojoj je proveo više od četiri godine. U ARZ je stigao krajem 2005. godine kao član Uprave zadužen za tehničke poslove, a od travnja 2008. godine do kraja 2009. godine bio je predsjednik Uprave te tvrtke. Krajem prošle godine najavio je da odlazi iz ARZ-a jer je dovršetkom svih većih građevinskih projekta u Autocesti Rijeka-Zagreb završio njegov stručni angažman u toj tvrtki. Početkom ove godine preuzeo je funkciju direktora varaždinske tvrtke Cesta.

Uhićeni čelnici HAC-a navodno se terete da su, među ostalim, poslove dodjeljivali bez raspisivanja javnog natječaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:00