SREĐIVANJE ISPITA

Četvorka iz jednog kraka afere Rimac nagodila se s Uskokom, svi su dobili uvjetne kazne ili rad za opće dobro

Čović, Drakulić, Novak i Grubišić danas su osuđeni ili na uvjetne zatvorske kazne ili kazne zamijenjene radom za opće dobro

Dubravko Novak, Edita Grubišić, Hrvoje Čović i Josipa Rimac

 Vlado Kos/Nikša Stipaničev/Admir Buljubašić/Bruno Konjević/

Bivši ravnatelj Uprave Carine Hrvoje Čović, bivši glavni tajnik u Ministarstvu zdravstva Velibor Drakulić, bivši ravnatelj Policijske akademije Dubravko Novak te predstojnica Ureda državne uprave u šinsko-kninskoj županiji, Edita Grubišić, prve su osobe pravomoćno osuđene u aferi vezanoj za uhićenje bivše državne tajnice Josipe Rimac.

Čović, Drakulić, Novak i Grubišić danas su, uz priznanje krivnje, na temelju nagodbi s Uskokom osuđeni ili na uvjetne zatvorske kazne ili kazne zamijenjene radom za opće dobro. Riječ je uglavnom o optužbama zbog namještanja državnoga ispita.

Čović je osuđen na 7 mjeseci zatvora koji će se zamijeniti radom za opće dobro. Novak i Drakulić su pak osuđeni na uvjetne kaznu od po 7 mjeseci s dvogodišnjim rokom kušnje, a Grubišić na uvjetnu kaznu od 10 mjeseci zatvora s trogodišnjim rokom kušnje.

Riječ je o optužbama iz prve optužnice koju je Uskok podignuo protiv Rimac, i u kojoj se ne nalaze optužbe vezane uz Vjetroelektrane, a osim Rimac optuženo je još 26 osoba, od kojih se četvero danas nagodilo. Optužnicom su također obuhvaćeni i državni tajnici u Ministarstvu branitelja Nevenka Benić i Ivan Vukić, bivša ministrica fondova EU Gabrijela Žalac, načelnica općine Gvozd Marija Idžan, a svi su optuženi da su preko Rimac tražili prolaz na državnom ispitu za brata, sestru, prijatelja, poznanika...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2022 07:36