'NEMORALNI POBJEDNIK'

Četvrta sam opcija u Zagrebu i čekam na podjelu plijena

U drugom krugu poziva sve svoje glasače da na listić nadopišu broj tri i napišu Milan Bandić te zaokruže njegovo ime
Dario Juričan
 Damjan Tadić / CROPIX

Redatelj Dario Juričan na izborima za predsjednika je osvojio 4,36 posto glasova, nakon čega je rekao da je “nemoralni pobjednik predsjedničkih izbora” te da nakon takvog rezultata ide po svoj politički plijen - Zagrebački holding. Kao sljedeći projekt najavio je postavljanje jumbo plakata s likom Milana Bandića po Zagrebu, a pohvalio se i da je u Indoneziji dobio 33 posto glasova!

- U drugom krugu pozivam sve svoje glasače da na listić nadopišu broj tri i napišu Milan Bandić te zaokruže. Milan Bandić, rezač etiketa, je rješenje, a ne problem - pozvao je jučer Dario Juričan u svom stilu vlastite birače.

Politički kapital

Kaže da ga njegov rezultat nije iznenadio te da će ova kampanja ući u zaborav, ali “da će njihova završiti u udžbenicima”.

- Dva mjeseca bez prestanka producirali smo sadržaj i to sve dok su se drugi borili s manjkom istog - poručuje Juričan.

Sad, kaže, čeka poziv iz HDZ-a ili SDP-a.

- Idem s onima koji mi ponude Zagrebački holding, onaj koji mi ga prije ponudi dobit će mojih 88 tisuća pobornika. Čekam, dakle, podjelu plijena, za mene je u Zagrebu glasalo 30 tisuća, četvrta sam opcija u metropoli, dobio sam nekoliko puta više glasova od Bandića i njegove ekipe na EU izborima, time smo stekli pravo na Zagreb - poručio je Juričan.

Uvjerljivo je pobijedio u Rumunjskoj, pa, kaže, očekuje i veleposlaničko mjesto za “Sinišu Labrovića koji je bio dio mog izbornog stožera”, koji je inače, kaže Juričan, “vucibatina i sitni krimos”, ali Juričanov politički kapital mu daje za pravo da očekuje mjesto veleposlanika.

Jumbo plakati

Sam Juričan krenuo je i u kampanju Meet Zagreb’s Finest u kojoj skuplja novac za jumbo plakate.

- Na njima će biti Milan Bandić, njegov partner Andrej Plenković te Bandićev vozač i mesar. Plakate ćemo postaviti 1. siječnja 2020. godine, kad Hrvatska započinje predsjedati Vijećem EU. Želim da ljudi iz EU znaju tko vlada Hrvatskom - poručuje Juričan, a to su gradonačelnik, njegov partner premijer, mesar i vozač. Juričan tvrdi da zasad ne razmišlja o ničem drugom osim da “eventualno dozvoljava mogućnost da svoj politički kapital iskoristi kao i Duce i Sinčić, pa da se uhljebi besramno u Bruxellesu”.

Što se tiče rezultata, Juričan Škorin pad vidi u podršci Pervana i Merčepa.

- Prisjetimo se analogije 2009. godine kad je u drugi krug ušao Milan Bandić, a uz njega je bio komičar Pervan te mu je potporu dao i Merčep. Upravo su oni presudili i Škori - zaključuje Juričan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:54