POTVRDIO STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

ČETVRTI ZARAŽENI U SISKU Na koronavirus pozitivan kirurg sisačke bolnice, provjeravaju se mogući kontakti

Opća bolnica Sisak
 Mate Piskor / CROPIX

Liječnik odjela kirurgije sisačke Opće bolnice četvrti je oboljeli od koronavirusa na području Sisačko-moslavačke županije, priopćio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite. Zbog toga se na odjelu kirurgije provode protuepidemijske mjere i provjeravaju mogući kontakti. Svi djelatnici koji su bili u bliskom kontaktu s oboljelim šalju se na samoizolaciju od 14 dana. Identificirani su i svi bolesnici koji su dolazili u kontakt s oboljelim liječnikom. S njima je obavljen razgovor i takđer su poslani u samoizolaciju.

Trenutačno je u tijeku čišćenje i dezinfekcija odjela na kojemu je oboljeli liječnik radio i svi preseljeni pacijenti će tijekom dana biti vraćeni na odjel.

Uključujući novog pacijenta, trenutačno je četvero oboljelih u Sisačko-moslavačkoj županiji - tri se nalaze u izolacijskoj jedinici sisačke Opće bolnice. Svi su dobrog zdravstvenog stanja i po negativizaciji nalaza bit će pušteni kući. Četvrti zaraženi, liječnik, na kućnom je liječenju.

Županijski stožer apelira na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije na odgovorno ponašanje te da ne krše propisane mjere provedbe zdravstvenog nadzora jer tako se sprječava pojava i širenje ove bolesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:28