SNIMKA OBRAČUNA

CIJELI SPLIT BRUJI O KAOSU NA DODJELI NAGRADA 'ZLATNI KU**C' Muškarac upao na svečanost, napao organizatora: 'Rekao je da ću završiti kao obitelj Zec'

 
 screenshot Facebook 'Dnevna doza splitskog nereda'

Nevjerojatna eskalacija nasilja dogodila se u subotu na splitskoj Matejuški na dodjeli nagrade “Zlatni ku**c award” koju je organizirala Facebook inicijativa Dnevna doza splitskog nereda.

Uoči same dodjele, pojavio se Ante Tonković, vlasnik tvrtke “Akceleracija”, koji je prvo verbalno, a potom kamenjem napao Bojana Ivoševića, inicijatora dodjele te nagrade i splitskog aktivista, javlja Slobodna Dalmacija.

Cijeli video napada prenosio se uživo na stranici Dnevna doza splitskog nereda.

Policija odvela Tonkovića i suprugu s Matejuške, ali on se vratio i opet nasrnuo na Ivoševića

Ante Tonković, osim što je kamenom gađao Ivoševića, zajedno s dijelom članova obitelji naganjao ga je po Matejuški te mu verbalno prijetio. Tamo je također bio i Dalibor Popović, iz Građanske inicijative GIST, koji je kazao da mu je Tonković poručio da će “završiti kao obitelj Zec”, a kroz međusobno urlanje se čulo da je Popoviću dolazio na posao i prijetio mu.

Prema izjavama svjedoka, Ivošević je tijekom cijelog incidenta bježao od Tonkovića kako ne bi došlo do fizičkog kontakta te kako i on ne bi zaradio prijavu. Nakon dužeg naganjanja, koje je, kako su rekli novinari, trajalo jako dugo, pojavila se i policija koja je nakon dugih pregovora odvela Tonkovićevu suprugu, koja je, kako je rečeno Slobodnoj Dalmaciji, pozvala Bojana da se obračuna s njom s riječima: "Dođi sa mnom, jedan na jedan".

Nakon što su Tonkovića odveli policajci, kako su kazali svjedoci, on se još jednom vratio i verbalno napadao Ivoševića koji je i sam pozvan na razgovor u policijsku postaju, a kako doznaje Slobodna Dalmacija, na razgovoru je i Dalibor Popović.

Nakon niza tekstova objavljenih u medijima, te upornog inzistiranja GIST-a u dokazivanju da tvrtka “Akceleracija” ne posjeduje odgovarajuće ateste za postavljanje reklama te da nezakonito koristi priključak na gradsku struju, to se nedavno pokazalo istinitim.

Premda je policija pokušala zabraniti održavanje dodjele nagrade, ipak je održana, a potom su se aktivisti fotografirali s “pametnim fotostupom”, preko kojeg su stavili “kondom”.

Ivošević: 'Borite se za svoj grad i svoja prava, ako ćemo već bit ku***, dajte bar da uspravno stojimo!'

Nakon napada se Bojan Ivošević obratio javnosti putem Facebooka.

- Napadnut sam, pokušala me dohvatiti cijela obitelj koja stoji iza firme Akceleracija. Nije ugodno kad vam se prijeti i spominje obitelj Zec, rekao je na početku svog video obraćanja Ivošević te u nastavku poručio:

B- orite se za svoj grad i svoja prava, ne dopustite da vas kvazipoduzetnici teroriziraju za svoju korist. budite građani, a ne pizde, podržite i kad se vas ne tiče. Split je kurac i bit će kurac dok vi to dopuštate. Ako ćemo već bit kurac dajte da uspravno stojimo, da prkosimo i bodemo u korist zajednice a ne u korist privatnih kretena, izjavio je.

Opara: 'Žalostan sam zbog nasilja...'

Nakon incidenta oglasio se i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

- Žalostan sam zbog nasilja izraženog danas na splitskoj Matejušci. Napadači nisu dostojni nazivati ih se građanima grada Splita koji je otvoren i tolerantan grad. Napadi, bilo kakvi, na aktiviste i novinare posebno su neprihvatljivi i oštro ih osuđujem.
Uvjeren sam da je današnji incident iznimka te kako se više neće ponoviti', napisao je gradonačelnik Splita na svojoj Facebook stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 10:06