ZIMSKA IDILA

Cijeli svijet pati zbog ugašenog turizma, ali oni su prepuni: ‘Najbrojniji su Dalmatinci!‘

Ukidanjem propusnica ponovno se aktualizirala rezervacija smještaja na plitvičkom području
 Robert Fajt/Cropix

Na Plitvicama su se miješali snijeg, kiša i sunce. Najbrojniji posjetitelji su mlade obitelji s djecom iz Dalmacije, ali ima i nešto stranaca. Snijega je dovoljno za zabavu, sanjkanje i uživanje u zimskoj idili, javlja HRT.

Dvije obitelji, svaka s dvoje djece, uživaju u nacionalnom parku koji će posjećivati tijekom nekoliko dana koliko su odsjeli u ovom smještaju, no mnogo se više vesele druženju i uživanju u prirodi. Mala Marija teška srca odvaja se od plastičnog podmetača za sanjkanje. U dvorištu prekrasne Ličke kućice ima dovoljno snijega za dobru zabavu i dječje zadovoljstvo.

image
Screenshot HRT

Potražnja za drvenim kućicama na plitvičkom području je velika, a svi koji su u ovo vrijeme otvorili vrata svojih smještajnih jedinica, popunjeni su, kaže Igor Grisogono, iznajmljivač iz Čuića krčevina.

Ukidanjem propusnica ponovno se aktualizirala rezervacija smještaja na plitvičkom području. Direktorica TZ-a Plitvička jezera Maja Šikić vjeruje da će se ovakav pozitivan trend zadržati cijeli mjesec. Školski su praznici, a ako padne snijeg interes će biti još veći, kazala je za HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:43