VESELJE IMA CIJENU

Cijene na zagrebačkom adventu otišle u nebo, posjetitelji frapirani: ‘Toliko?! Za malo brašna i vode?!‘

Trgovci koji svoje proizvode nude na adventu u Zagrebu rekli su da je trenutno "više šetača, a manje potrošača"
 Boris Kovacev/Cropix

Porcija fritula s preljevom na adventskom sajmu u Zagrebu košta šest eura, javlja Nova TV. "Ma razumijem ja najam, razumijem cijelu računicu, ali za malo brašna i vode 5,90 je puno", rekao je za Novu posjetitelj adventa Matko. "Sjećam se da su nekad bile po 20 kuna, ali OK, evo ne znam", dodala je posjetiteljica Karolina. "Čini se da je malo skuplje nego prošle godine, ali ja se držim one stare politike - tko nema, neće ići", ustvrdio je Marko.

Nova kaže da porcija fritula s preljevom na adventu u Zadru košta četiri eura.

Posjetitelje zagrebačkog adventa kobasica u kruhu koštat će oko četiri eura. Ako dolazi u pratnji karameliziranog luka i umaka, onda dođe dvostruko više. "Znam da su se cijene povisile, a plaće su ostale iste, i ja mislim da je to najveći problem", rekla je posjetiteljica adventa Ivana za Novu. "Joj, cijene su toliko sve porasle da više ne znam što je skupo, a što jeftino, a da se može svaki dan doći, to ne", dodala je posjetiteljica Josipa. "Nadam se da će se ugostitelji malo prilagoditi, s obzirom na to da ljudima iz nekih krajeva Hrvatske nije baš jeftino doći u Zagreb", ustvrdio je Nikola.

Kuhano vino ove godine košta između tri i pol i četiri eura. Prošle je došlo oko tri eura.

Posjetitelji sajma u Zagrebu rekli su Novoj da će za neke stvari odriješiti kesu. "Neke neobične stvari koje se isplati probati, za to bih dala novce", rekla je posjetiteljica Veronika.

Trgovci koji svoje proizvode nude na adventu u Zagrebu rekli su, međutim, da je trenutno "više šetača, a manje potrošača".

Nova TV je izvijestila da kuhano vino na adventu u Osijeku košta tri eura, a kobasica šest eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:24