VAKCINACIJA U KARLOVCU

Cijepio se i glavni državni revizor, ali i niz lokalnih HDZ-ovaca: ‘Partner mi je u tamo nekom odboru, zvao me‘

Cijepljenje je organizirao je HDZ-ov ravnatelj karlovačkog Zavoda za javno zdravstvo Branko Zoretić
Ivan Klešić
 Goran Mehkek/Cropix

Proteklih dana u medijima se otkrilo kako se niz poznatih osoba u Hrvatskoj cijepilo protiv koronavirusa, ali preko reda. Među njima su šef HGK Luka Burilović, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, glavni čovjek hrvatskog rukometa Zoran Gobac, bivši SDP-ov ministar Slavko Linić. župan koprivničko-križevački Darko Koren...

Njima se, otkriva RTL-ova Potraga, pridružuje još jedno dužnosničko ime - glavni državni revizor Ivan Klešić. On se, kako piše RTL, cijepio s 15 predstavnika najvećih karlovačkih tvrtki i poduzetnika, članova Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Karlovac.

Klešić, inače bivši član HDZ-a, cijepio se u prostorijama karlovačke Gospodarske komore.

- Gospodin Klešić je u siječnju 2021. kontaktirao, prema svom mjestu prebivališta, Stožer civilne zaštite Karlovačke županije u vezi cijepljenja, s obzirom na to da je u rizičnoj skupini, ima 66 godina, visoki je državni dužnosnik koji svakodnevno u obavljanju poslova dolazi u kontakt s više osoba, a od bolesti COVID-19 oboljeli su njegovi najbliži suradnici: šef kabineta, dva pomoćnika, načelnica i vozač. Upućen je na cijepljenje u Hrvatsku gospodarsku komoru, Županijska komora Karlovac - odgovorili su na upit RTL-a iz Državne revizije.

Cijepljenje je organizirao HDZ-ov ravnatelj karlovačkog Zavoda za javno zdravstvo Branko Zoretić, koji je na tu funkciju došao prije nekoliko mjeseci s radnog mjesta u Državnoj reviziji. On kaže da je cijeli događaj bio organiziran u svrhu promocije cijepljenja, iako o tome nije bio obaviješten nijedan medij. Sada tvrdi da su medije planirali zvati na docjepljivanje, ali se u međuvremenu situacija s dobavom cjepiva zakomplicirala pa su, tvrdi, javno cijepljenje otkazali smatrajući da bi bilo neprimjereno u novonastalim okolnostima.

- Bila je složena već špranca vezano za to medijsko priopćenje i prema široj populaciji, međutim par dana nakon toga su drastično smanjene isporuke odnosno same količina i tada smo smatrali da ne bi bilo pravo vrijeme da idemo s takvom objavom i da ćemo to napraviti nakon docjepljivanja odnosno nakon druge doze da će se izaći sa slikama - rekao je RTL-u Zoretić.

Među osobama koje su se istovremeno cijepile je i Stjepan Basar, poduzetnik iz Ozlja, HDZ-ovac, dogradonačelnik Ozlja, predsjednik ozaljske Gradske organizacije HDZ-a, protukandidat Nadi Murganić na nedavnim unutarstranačkim izborima za šefa županijskog HDZ-a.

- Da, bio sam na cijepljenju! Pa trebao je biti moj partner cijepljen iz firme jer mi smo dvojica suvlasnici. On je tamo u nekom odboru budući da je on prebolio prije toga COVID pa je pitao mene hoću se ja cijepiti umjesto njega. Ja sam rekao hoću, objasnio je Basar RTL-ovoj Potrazi.

Basar je i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Ozlja. - To je minorna, bilo je to ono u onom prvom lockdownu, tu smo mi puno radili, sad se to poslije sve centraliziralo na neki način na županijski, a mi smo tu praktički..., odgovorio je Basar. - Evo moja punica na primjer je rekla isto da bi se i ona cijepila. Punica nije bila ljuta što sam cijepio prije nje. A cijepit će se i ona, ustvrdio je Basar.

- Mislim da nije to greška neka tako velika kad uzmete u obzir da tada se nije još imalo saznanja da će biti problema tako velikih s isporukom cjepiva, zaključio je Basar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:45