PREDSJEDNIKOVA SUPRUGA

ČIME SE BAVI PRVA DAMA? Pitali smo epidemiologinju Sanju Musić Milanović zašto nije uključena u borbu protiv epidemije koronavirusa

Sanja Musić Milanović, voditeljica HZJZ-ove Službe za promicanje zdravlja
 Tomislav Kristo / CROPIX

Premda je epidemiolog, Sanja Musić Milanović, supruga predsjednika Zorana Milanovića nije uključena u aktivnosti koje se na više razina u državi provode na sprečavanju širenja zaraze koronavirusom.

Zašto je tako, Musić Milanović je objasnila time što zarazna epidemiologija s kojom se upravo susrećemo nije njezina struka, ona se time ne bavi, i to je razlog zbog kojega nije uključena.

Prva dama je docentica na Katedri za medicinsku statistiku, epidemiologiju i medicinsku informatiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Voditeljica je Službe za promicanje zdravlja i Referentnog centra Ministarstva zdravstva za promicanje zdravlja, a uz to vodi i projekt Svjetske zdravstvene organizacije u Hrvatskoj Childhood Obesity Surveillance Initiative - COSI.

Pored toga je predstavnica Hrvatske u Radnoj grupi Svjetske zdravstvene organizacije za prevenciju debljine i Europske radne grupe na visokoj razini za prehranu, tjelesnu aktivnost i prevenciju debljine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:30