PLENKOVIĆEV ODGOVOR

‘Čini mi se da je Milanović tek sada shvatio na kakvoj je dužnosti, pa mu je strašno dosadno‘

Predsjednik pak smatra da se Plenković "vjerojatno boji da mu se Sabor ne bi uplitao u posao, da mu ne bi komplicirao život"
Zoran Milanović i Andrej Plenković
 Denis Lovrović/AFP

Premijer Andrej Plenković na ulasku u Sabor odgovorio je na jučerašnje poruke predsjednika Zorana Milanovića koji je komentirao premijerovu izjavu da "reciklira stvari oko Nacionalnog stožera".

- Meni se čini da je on tek sada shvatio na kakvoj je dužnosti, pa mu je strašno politički dosadno, rekao je Plenković o Milanoviću, piše N1.

Podsjetimo, predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je u utorak da doživljava kao kompliment komentar premijera Andreja Plenkovića da reciklira stvari oko neustavnosti Nacionalnog stožera jer je recikliranje - vrsta osviještenosti.

- Plenkovićevu izjavu da je to reciklaža doživljavam kao kompliment. Sutra ćemo nositi recikliranu robu, dakle, to je vrsta osviještenosti. Da, mi živimo u vremenu reciklaže, a posebno ako nekome treba deset puta ponavljati najočitije stvari, kazao je Milanović nakon svečane sjednice općinskog vijeća Vela Luke.

Predsjednik Republike smatra da se Plenković "vjerojatno boji da mu se Sabor ne bi uplitao u posao, da mu ne bi komplicirao život".

- To je donekle racionalan strah, polazim od toga da nema nikakve diktatorske niti uzurpatorske namjere. Ali, 'de facto', imamo problem i on se vrlo lako da riješiti, rekao je Milanović, dodavši da će "biti još reciklaža".

Reciklaža je, kaže, kada od nečega što je potrošeno i trulo napravite nešto što je novo. "To ja radim", dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:38