BIVŠI IZBORNIK

ĆIRO BLAŽEVIĆ 'Ja i Dalić smo se zagrlili i dali ruke da ćemo ginuti za Kolindu da bude ponovno predsjednica i pozvat ćemo raju da joj daju glas'

Ćiro Blažević
 Damir Krajač / Hanza Media

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević u ponedjeljak je gostovao u emisiji "Pressing" N1 televizije, a tom je prilikom komentirao i aktualnu političku scenu u Hrvatskoj, ali i predsjedničke izbore koji nam slijede za manje od godinu dana.

Na pitanje kako danas gleda na HDZ Blažević je rekao da voli Plenkovića.

- Ja sam volio predsjednika Tuđmana i volim ga, on je za mene povijesna ličnost i to će ostati, nema dvojbe. Što više vrijeme odlazi, više dobiva na kredibilitetu. Zašto volim Plenkovića? Jer ima isti kredibilitet. Nitko ne može Plenkoviću reći "a kad si ti ono", on je jedan pravični, inteligentni, ekstremno inteligentni..., zato i nije napravio ništa što bi mu se moglo zamjeriti i predstavlja nas u svijetu na savršen način. On će sigurno sve izdržati, jer ima intelektualni kapacitet dobronamjerni i ući će u povijest kao jedan od najvećih lidera Hrvatske.

Upitan što misli o Kolindi Grabar Kitarović, Ćiro je prvo osjetio potrebu da se ispriča predsjednici.

- Ja joj se moram ispričati zbog svoje izjave. Kad je ušla u svlačionicu nakon famozne pobjede Hrvatske, ja sam rekao da je to neprimjereno, onda vidim Nijemci, Švicarci, ona je cijelu Europu svojom spontanošću i svojim navijanjem osvojila. Reći ću vam jednu tajnu. Ja i Dalić smo se zagrlili i dali ruke da ćemo ginuti za Kolindu da bude ponovno predsjednica i pozvat ćemo raju da joj daju glas - rekao je Blažević za N1.

Nije mogao izbjeći ni pitanje o ustaškom pokliču kojim je Josip Šimunić prije više godina pozdravio navijače nakon pobjede protiv Islanda.

- Nogometna raja, publika, su opozicija i samo čekaju kad će se nešto napraviti. Napravili smo od toga jednog velikog bauka i dogodilo se to da je Thompson bio prekinut u svojoj pjesmi kad je hrvatska reprezentacija došla i tko god je to učinio, ja mu to zamjeram, jer su ga reprezentativci zvali da dođe. Zamjeraju mu pozdrav Za dom spremni, a što to znači, taj pozdrav Za dom spremni? To smo previše politizirali i to nas i koči u razvoju koji možemo postići.

Na kraju, voditeljica je Ćiru pitala kako komentira napad u Splitu na vaterpolista Crvene Zvezde. Bivši izbornik nije se suzdržavao.

- To je strašno. Ja sam osjećao takvu nelagodu u sebi kad sam čuo za to, jer ja kad odem u Beograd, svi me pozdravljaju i zovu na piće. Trebamo biti svjesni da smo izvojevali svoju slobodu jer smo bili prisiljeni da se moramo boriti, ali sad kad je to gotovo, ne možemo cijeli život biti ni komunisti ni fašisti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:26