EKOLOŠKA KATASTROFA

Čišćenje mora zagađenog smećem iz Albanije Hrvatska će platiti 517.000 kuna!

 Admir Buljubašić / CROPIX

Zbrojeni su računi nakon onečišćenja mora i priobalja na dubrovačko-neretvanskom području potkraj prošle godione, a Ministarstvo zaštite okoliša za akcije čišćenja na krajnjemu jugu izdvojit će 517 tisuća kuna - obavještavaju iz protokola DNŽ.

Na račune peljeških i mljetskih općina, koje su podsjetimo, usljed olujnog nevremena bile zasute ogromnim količinama otpada uglavnom iz Albanije, kao i one Općine Lastovo i Grada Korčule, kamo su također organizirane akcije čišćenja, bit će uplaćeno 265 tisuća pomoći, a preostali dio novca iz blagajne resornog ministarstva namijenjen je plaćanju angažmana eko brodova tvrtke CIAN i Pomorskog servisa Luke Ploče, što je koštalo 160, odnosno 91 tisuću kuna.

Najveći iznos dobile su općine Orebić ( 65 tisuća kuna) i Ston (47 tisuća), a slijede Korčula (28 tisuća), te 3 mljetska područja - Blato, Mljet i Smokvica, kojima će biti adresirano po 25 tisuća kuna. Lumbardi " ide " 20 tisuća, a najmanje - po 15 tisuća kuna, uplaćuje se Lastovu i Veloj Luci.

Kako navode u priopćenju iz protokola DNŽ - župan Nikola Dobroslavić izdao je nalog za isplatu novaca navedenim područjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:24