VELIKA ŠKRTICA

Čitatelj Jutarnjeg kupio kašu omiljenog brenda, skinuo naljepnicu - i ostao šokiran! ‘Što sam to platio?‘

"Na žalost, ispalo je nezgodno, no u čašicama se nalazi originalni proizvod. Nikad nam ne bi palo na pamet varati kupce", pojasnili su iz Pollea.

Polleo kaša

 /Čitatelj Jutarnjeg

Jedan se čitatelj ovih dana obratio Velikoj škrtici nakon što je kupio zobenu kašu proizvođača Polleo pa s nje skinuo naljepnicu i ostao iznenađen.

Imao je što vidjeti - ispod se pojavila naljepnica posve drugog proizvođača, također zobene kaše, ali s posve drukčijim vrijednostima i udjelima od onoga što je na etiketi deklarirao Polleo.

"Volim tu kašu, nekoliko puta sam je dosad kupio, ali tek sam sad otkrio da se ispod nalazi drugi proizvod. I kad sam krenuo čitati deklaraciju, šokirao sam se jer je na njoj bio manji udio proteina, drukčija gramaža i drugi iznos kalorija" kazao nam je čitatelj.

Točnije, na Polleo naljepnici pisalo je da proizvod ima 26 grama proteina po porciji, da teži 85 grama i da ima 325 kalorija na porciju, a naljepnica drugog brenda deklarirala je tek 10.5 grama proteina, 400 kalorija i težinu od 70 grama.

"Sad više ne znam, što sam to uopće platio"?, zapitao se naš čitatelj, a mi se odmah obratili tvrtki Polleo Adria.

Iz te su nam kompanije pojasnili kako potrošač može biti posve miran i kako nema riječi o zavaravanju potrošača.

"U čašici se nalazi proizvod koji je deklariran na našoj naljepnici, a do ovoga je došlo iz nepredviđenih okolnosti. Naime, tvrtka koja nam je radila ambalažu za našu kašu prestala je poslovati i mi smo najednom ostali bez naših pakiranja pa smo bili prisiljeni pronaći prijelaznu varijantu za koju smo svjesni kako na žalost nije najsretnija", pojasnili su iz Pollea.

Naime, kako trgovcima s kojima su sklopili ugovore o prodaji proizvoda ne bi morali plaćati penale, pristali su na ponudu jednog dobavljača da im, dok ne pronađu novog proizvođača ambalaže, kašu puni u čašice drugog proizvođača te preko njih lijepi Polleo naljepnice.

"U međuvremenu smo uspjeli pronaći novog proizvođača ambalaže, a sad smo odlučili da ćemo proizvode ipak povući s polica, prepakirati ih u vlastitu ambalažu i opet vratiti u prodaju. Na žalost, ispalo je nezgodno, no u čašicama se nalazi originalni proizvod. Nikad nam ne bi palo na pamet varati kupce", pojasnili su iz Pollea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:01