PRIJETNJE

ČLAN UPRAVE KRŠKOG O KAZNENOJ PRIJAVI PROTIV VRDOLJAKA 'Podnesena je isključivo mojom osobnom odlukom i nema veze sa slovenskom stranom'

Ivan Vrdoljak i Hrvoje Perharić
 CROPIX

Izjavu za javnost o tvrdnjama Ivana Vrdoljaka u utorak je u Krškom dao član Uprave Nuklearne elektrane Krško (NEK) Hrvoje Perharić, javlja N1.

Hrvoje Perharić je na početku konferencije za medije naveo da mu nije uobičajeno komuniciranje preko medija te da je njegov današnji istup motiviran istupima Ivana Vrdoljaka u zadnjih nekoliko dana.

Povodom podnesene kaznene protiv Vrdoljaka, a vezano za prijetnje, Perharić je kazao: "Važno je da ponovim da mi je gospodin Vrdoljak 2015., dok je bio ministar gospodarstva, u telefonskom razgovoru prijetio na način kako su to prenijeli mediji pozivajući se na dokumentaciju DORH-a. Odbacujem insinuacije gospodina Vrdoljaka da je kaznena prijava potaknuta od bilo koga sa slovenske strane. Kaznena prijava temeljena je na istinitom iskazu i podnesena je isključivo mojom osobnom odlukom", prenosi N1.

Protiv predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka potvrđena je optužnica zbog prijetnji koje je 2015. kao ministar gospodarstva uputio hrvatskom članu Uprave NE Krško Hrvoju Perhariću. Vrdoljak je na konferenciji za medije utvrdio da je protiv njega podignuta lažna kaznena prijava. "Nikada nisam prijetio", kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:53