MALIŠANI VELIKOG SRCA

Učenici sisačkih osnovnih škola prikupili 15.000 kuna za teško bolesnog Matu Bešlića (3)

SISAK - Učenici devet sisačkih osnovnih škola prikupili su u danima oko Valentinova 15.000 kuna pomoći za trogodišnjeg teško bolesnog dječaka Matu Bešlića iz Siska. Mate boluje od rijetke bolesti spinalne mišićne atrofije, te nije u mogućnosti samostalno se kretati.

Diše uz pomoć respiratora, hrani se uz pomoć sonde i sve teže komunicira sa svojim roditeljima. Prikupljeni novac je predan majci bolesnog dječaka Ani Bešlić na sjednici Dječjeg gradskog vijeća Siska u ponedjeljak popodne.

Akciju «Ruke dobrote za zdravlje - za Matu" pomogla je i Narodna knjižnica i čitaonica Sisak koja je upriličila prodajnu izložbu prigodnih blagdanskih ukrasa, a prikupljeni novac, kako je izjavila Matina mama Ana, iskoristit će se za kupnju komunikacijskog sustava Dynavox Eyemax koji će omogućiti komunikaciju bolesnome dječaku, koji gubi mogućnost komuniciranja govorom.

Humanitarne udruge pozivaju sve Siščane da se uključe u ovu akciju te da zajedničkim snagama i financijskim sredstvima, koliko je to moguće, omoguće duži život i osmijeh malom Mati. Donacije se mogu uplatiti na broj tekućeg računa: 2407000 - 3205490574 pri OTP banci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:27