BURNO U SISKU

Laburisti i liberali prijete Gradskom vijeću: Odustanite od HIPOTEKE na gradsku imovinu ili ćemo pozvati USKOK

 Mate Piškor / Cropix

SISAK - Sve je burnije u Sisku zbog suglasnosti Gradskog vijeća Siska o davanju 100 milijuna kuna vrijedne gradske imovine pod hipoteku Hypo banci kao zalog za izgradnju nove sportske dvorane u Sisku.

Hrvatski laburisti pozivaju vijećnike da odbiju podržati ugovor o izgradnji dvorane i time odbace odluku o hipotekarnom zalogu, te ih pitaju imaju li svijest o štetočinskoj prirodi koju odluka o hipoteci implicira za budućnost narednih četvrt stoljeća grada Siska, čije se građane stavlja u „talačku“ poziciju naspram nečijih HYPO interesa.

Ukoliko Gradsko vijeće, odnosno HDZ i HSP većina, ostanu kod svoje sramotne odluke, Hrvatski laburisti će pokrenuti referendumsku kampanju za opoziv gradonačelnika zajedno sa suradnicima. “Vjerujemo da će u tom slučaju i DORH i USKOK pokazati interes za ovaj Ugovor ”, stoji u priopćenju Hrvatskih laburista Siska, kojeg je potpisao Ivica Rendulić.

U isto vrijeme, zbog glasovanja o stavljanju založnog prava na gradsku imovinu u korist Hypo banke, došlo je do raskola u sisačkom HSLS-u. Jedan vijećnik liberal, Miljenko Žamarija glasovao je protiv odluke o hipoteci, a drugi Krešo Bočina, za odluku. Izvršni odbor HSLS-a prije glasovanja na Gradskom vijeću zauzeo je stav da će liberali biti protiv stavljanja založnog prava na gradsku imovinu. Kako je Bočina glasovao za odluku, pokrenut je postupak za njegovo isključenje iz HSLS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 21:54